FOTO: Pri požiari drevenice v obci Bitarová zasahovalo 11 hasičov, jedna osoba sa zranila


FOTO: Pri požiari drevenice v obci Bitarová zasahovalo 11 hasičov, jedna osoba sa zranila
Galéria: 5 fotiek
Foto: HaZZ Žilina, Zb HaZZ Žilina

V pondelok 20. mája 2019 krátko pred pol jednou popoludní bol na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ohlásený požiar rodinného domu - drevenice v obci Bitarová v okrese Žilina. K udalosti boli vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

„Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že požiarom sú zasiahnuté vnútorné priestory spolu s podkrovím a strešnou konštrukciou drevenice. Pri požiari došlo k zraneniu dvoch osôb. Jedna zo zranených osôb, ktorá bola nadýchaná splodinami horenia sa nachádzala v silno zadymenej miestnosti vo vnútri objektu,“ informoval Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Hasiči s použitím rebríka vyniesli zranenú osobu cez okno miestnosti a spolu s druhou zranenou osobou ich odovzdali do opatery Záchrannej zdravotnej služby. Za použitia autonómnych dýchacích prístrojov vykonávali hasiace práce a súčasne rozoberali horiace konštrukcie.

V priebehu hodiny a pol od zahájenia zásahu požiar zlikvidovali. Na požiarisku zasahovalo 11 profesionálnych hasičov s 3 kusmi hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ Žilina