Žilinčanky vymysleli zaujímavý projekt: Tvoria zábavné videokurzy, ktoré pripravia mladých na život


Foto: Žilinčanky vymysleli zaujímavý projekt: Tvoria zábavné videokurzy, ktoré pripravia mladých na život

Mirka a Maťa sú rodené Žilinčanky, ktoré priviedlo kamarátstvo k spoločnej záľube - videotvorbe. Okrem nakrúcania videoreceptov sa rozhodi byť aktívne aj v oblasti, ktorá možno nie je tak chutná, ale za to uspokojí ich túžbu po spoločenskej angažovanosti. Ako hovoria, ich cieľom je naše krásne Slovensko urobiť o trošku lepším miestom pre mladých. Napokon prišli s unikátnym nápadom.

„Spojili sme sa spolu s ďalšími štyrmi mladými ľuďmi z rôznych kútov Slovenska a vytvorili sme projekt Zmudri. Víziu sme mali jasnú od začiatku. Každý z nás sa počas strednej školy stretol s tým, že si nevedel poradiť s dôležitými otázkami, povinnosťami alebo vlastnými emóciami. Vedeli sme veľa poučiek, no nevedeli sme sa pohnúť ďalej do dospelosti,“ opisuje vznik projektu Mirka.

„Nadobúdanie nových vedomostí môže byť nudný proces. My z toho robíme zábavu a zabávame sa pri tom aj sami,“ dopĺňa ju Maťa. Projekt Zmudri ponúka stredoškolákom prostredníctvom vidoekurzov kvalitné a relevantné informácie a to dokonca zábavnou formou. V spolupráci s odbornými garantmi obsahu sa bude venovať témam ako je finančná gramotnosť, psychohygiena, sebapoznanie a kariérne poradenstvo, prezidentské voľby ale napríklad aj aktuálne eurovoľby.

Od septembra minulého roku stihli s projektom vyhrať Social Impact Award, natočiť 4 videokurzy, dostať sa na viac ako 40 škôl a umožniť viac než 3000 študentom absolvovať videokurz. „Aktuálne sme spustili crowdfundingovú kampaň na Startlabe, vďaka ktorej veríme, že dokážeme tvoriť ešte väčšie množstvo kurzov a dostať ich k väčšiemu počtu študentov. Poďme spolu pripraviť mladú generáciu na život!“ vyzýva Maťa.

Zmudri je nezisková online platforma pre mladých ľudí, ktorá im prináša všetko to, čo v škole nezískajú. Overené informácie na témy, ktoré sa v bežnom živote zídu, praktické tipy a rady, ako bez problémov plávať v dospeláckom svete. Projekt vznikol z ľudskej potreby priniesť to, čo chýbalo zakladateľom, keď boli tínedžeri.

Platforma je aj skvelou pomôckou pre učiteľov, ktorou môžu zatraktívniť vyučovanie na svojich hodinách a získať viac času na diskusie.


Viac informácií získate na stránke www.zmudri.sk

Neziskový projekt je možné podporiť

Autori projektu využijú všetky financie na tvoru ďalších kurzov, ktoré sa dostanú k ešte viac študentom. Videokurzy poskytnú stredoškolákom relevantné informácie zábavnou a interaktívnou formou.

Možnosť podporiť projekt máte na stránke: https://www.startlab.sk/zmudri.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu