Duatlon vo Velkých Karlovicích láka na novinku: Skúste rodinné štafety


Foto: Duatlon vo Velkých Karlovicích láka na novinku: Skúste rodinné štafety
Galéria: 4 fotky
Foto: Resort Valachy

Užite si deň plný športu s celou rodinou! V krásnej prírode Beskýd, len hodinu od Žiliny vo Velkých Karlovicích, sa v sobotu 4. mája odohrá ďalší ročník obľúbeného Valachy duatlonu. Tento pretek, kombinujúci beh a bicykel, doplní tento rok novinka, ktorá určite poteší práve rodiny s deťmi. Do hlavného preteku môžete nastúpiť “sólo”, ale aj v rodinnej štafete.

„Detí na našich pretekoch pribúda a my chceme podporovať tento trend a rodinný charakter seriálu Valachy tour. Preto sme sa rozhodli, že od tohto roku duatlon obohatíme o rodinné štafety, tvorené dvoma pretekármi, pričom jeden musí byť mladší ako 16 rokov - ideálne rodinní príslušníci, ale nie je to nutnou podmienkou. To, ako si medzi sebou rozdelia bežeckú a cyklistickú disciplínu, je len na ich zvážení. Vzhľadom k náročnosti cyklistickej časti ale doporučujeme, aby sa mladší člen štafety ujal skôr behu,“ hovorí prezident Valachy tour Vladimír Sušil

Registrácia prebieha on-line na www.valachytour.cz. Aktuálne môžete využiť zvýhodnené štartovné, ktoré platí pri prihlásení do 22. apríla. 

Valachy duatlon je kombináciou behu a horského bicykla. Zahŕňa úvodné 3 kilometre behu, 12 kilometrov na bicykli a na záver ďalšie 3 kilometre behu, to všetko v krásnej jarnej krajine Velkých Karlovic. Zatiaľ čo bežecká časť je vedená zalesneným údolím pozdĺž potoka Velká Hanzlůvka, na bicykli pretekári prekonávajú prevýšenie 500 metrov s výjazdom do sedla pod horou Vysoká, pričom tri štvrtiny trasy majú terénny charakter.

Pred pretekom dospelých, ktorý štartuje o 12:00, prebehnú v dopoludňajších hodinách preteky detí na kratších trasách. Štart aj cieľ je pri hoteli Galik, ktorý športovcom poskytuje zázemie vrátane možnosti občerstvenia.

Duatlon je súčasťou päťdielneho seriálu Valachy tour. Nasledujúcim pretekom bude 15. júna maratón horských bicyklov Bike Valachy. Následovať bude najnavštevovanejšia akcia seriálu, mini triatlon Valachy man, ktorý taktiež čaká tento rok novinka - bude rozložený do dvoch dní, pričom v piatok 2. augusta sa odohrajú preteky detí a na kratšej trase, v sobotu 3. augusta potom hlavný pretek na dlhej trase a štafety. Sériu Valachy tour ukončí 19. októbra pretek Běhej Valachy. 

Návštevu všetkých športových akcií môžete príjemne spojiť s relaxáciou a ďalšou zábavou v zariadeniach usporiadajúceho Resortu Valachy. Najväčším lákadlom je nepochybne relaxačné centrum Wellness Horal s termálnymi bazénmi, saunovým svetom a ponukou exotických masáží, ktoré vám po športovom výkone dodá potrebný odpočinok. 

Viac na www.valachytour.cz 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Resort Valachy