Po Žiline jazdí auto s francúzskymi značkami a rusky hovoriacou posádkou, ktorá ponúka ľuďom zlato


Foto: Po Žiline jazdí auto s francúzskymi značkami a rusky hovoriacou posádkou, ktorá ponúka ľuďom zlato

Na sociálnej sieti Facebook sa v stredu 10. apríla objavila správa, ktorá varuje pred možnými podvodníkmi v Žiline. Po meste a okolí jazdí starší Volkswagen Passat šedej farby na francúzskych značkách. Jeho posádka sa snaží na frekventovaných cestách zastavovať autá a ponúka vodičom zlato výmenou za peniaze.

Rumunská posádka tohto francúzskeho auta hovorí po rusky a peniaze údajne potrebuje na natankovanie paliva. Skúsenosť s týmito ľuďmi majú už viacerí vodiči, do mesta sa vracajú každý rok.

„Dávajte si pozor na strieborný Passat B5 predfacelift s francúzskymi EČV ponúkajú “zlato” výmenou za € vraj preto lebo nemajú na naftu dávajú dokonca aj vizitky a pýtajú sa či viete po Rusky. Po tom ako som mu povedal že som od polície, začal kričať sorry, skoro sa pos*ali a ušli,“ uviedol na sociálnej sieti Dávid.


Dávajte si na cestách pozor, a pokiaľ sa aj pristavíte pri neznámych osobách, nezamieňajte ponúkané zlato za peniaze vo vysokých sumách. Môžete doplatiť na podvod a namiesto zlata vám zostane len lacná napodobenina.

„Ja som s nim mal skúsenosť ešte pred tromi rokmi. Bol to tento istý a stál na ceste z KM do ZA po pravej strane akože mu došla nafta,“ uviedol svoju skúsenosť Peter.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu