Nové nastavenie semaforov v Žiline je len dočasné, signálny plán sa bude prispôsobovať


Foto: Nové nastavenie semaforov v Žiline je len dočasné, signálny plán sa bude prispôsobovať

V uplynulých týždňoch došlo v Žiline k výmene svetelnej signalizácie na viacerých križovatkách a taktiež pribudli aj nové stožiare, určené pre monitorovacie kamerové systémy. Zmeny sú realizované v rámci projektu preferencie mestskej hromadnej dopravy. 

Po výmene svetelnej signalizácie sa však začali mnohí vodiči sťažovať na nesprávne nastavenie signálnych plánov v určitých smeroch. Najviac sťažností sme zaznamenali v prípade križovatky Košickej ulice a výjazdu od hypermarketu Tesco. Oslovili sme preto vedenie mesta Žilina a zisťovali sme bližšie informácie.


Hovorkyňa mesta potvrdila, že nastavenie je len dočasné a ešte sa bude meniť. V rámci projektu preferencie MHD sa doplnia aj detektory vozidiel. Cieľom je zlepšiť plynulosť premávky a prejazdnosť cez križovatky, preto je nutné situáciu odsledovať a signálne plány jej prispôsobiť.

„Výkon správy cestnej svetelnej signalizácie križovatiek pre mesto zabezpečuje spoločnosť ALAM, s.r.o.. Signálny plán zmenili z dôvodu realizácie preferencie vozidiel MHD v meste Žilina a je to len dočasná verzia. Projekt sa bude ešte upravovať a jeho súčasťou je aj vybudovanie nových detektorov na detekciu vozidiel,“ uviedla hovorkyňa Barbora Zigová.

Problém so súčasnými signálnymi plánmi na svetelných križovatkách by sa mal v najbližšom období vyriešiť. Vodiči musia byť trpezliví a mali by krátkodobé obmedzenie akceptovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu