Niektoré detské ihriská na Vlčincoch v Žiline boli uzatvorené pre zlý technický stav


Foto: Niektoré detské ihriská na Vlčincoch v Žiline boli uzatvorené pre zlý technický stav Foto: čitateľka

Mamičky zo žilinského sídliska Vlčince majú v poslednej dobe obmedzený počet ihrísk, ktoré môžu ich ratolesti využívať. Čitateľka Jana nás upozornila na uzatvorené detské ihriská na uliciach Nánterská a Slovanská. Bez bližších informácií sa na nich objavili upozornenia “Detské ihrisko mimo prevádzky!!! Z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu”.

Mesto Žilina plánuje rozsiahlu opravu ihrísk, ktoré neboli doteraz najbezpečnejšie pre rôzne chýbajúce prvky: „Ihriská boli uzatvorené z dôvodu rozsiahlejšej opravy a z dôvodu absencie dopadových plôch,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Zisťovali sme aj to, kedy budú ihriská obnovené a opäť otvorené. Časový harmonogram realizácie závisí od aprílového zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktoré bude rozhodovať o schválení peňazí na obnovu. 

„Požiadavkou o finančné prostriedky na dobudovanie dopadových plôch sa bude zaoberať mestské zastupiteľstvo, čakáme na schválenie financií a podľa toho budeme ďalej postupovať. Následne, po nacenení prác sa začne s realizáciou údržby a opráv jednotlivých prvkov ihrísk,“ uzavrela hovorkyňa mesta. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu