Ôsmy ročník prestížnej medzinárodnej konferencie ŽilinaMUN prilákal študentov z 13 krajín sveta


Foto: Ôsmy ročník prestížnej medzinárodnej konferencie ŽilinaMUN prilákal študentov z 13 krajín sveta Foto: Mediálny tím konferencie ZAMUN

Koncom marca sa v Žiline stretlo približne 190 študentov stredných škôl z rôznych kútov sveta, ktorých spájala jedna vec - záujem o medzinárodnú politiku a riešenie aktuálnych globálnych problémov. V priestoroch Novej synagógy, žilinskej banky, Nadácie Polis a budovy radnice výbory v anglickom, španielskom a francúzskom jazyku simulovali zasadnutia viacerých organizácií OSN.

Počas troch dní (od 28.-30. marca) sa mladí delegáti, z ktorých každý zastupoval určitú svetovú krajinu, venovali vopred naštudovanej problematike. ŽilinaMUN 2019 sa zaoberal témami ako napríklad kríza na Ukrajine, kyberšikana a internetové útoky, odlesňovanie, problematika detskej práce v rozvojových krajinách alebo rezistencia na antibiotiká. Úlohou delegátov bolo prísť s rezolúciou, ktorá by problém mohla vyriešiť. 

Zdroj: Mediálny tím konferencie ZAMUN

Medzinárodná konferencia ŽilinaMUN 2019 bola organizovaná Gymnáziom bilingválnym v Žiline (GBZA) v spolupráci s mestom Žilina, United Nations Information Service Vienna (UNIS) a ďalšími partnermi v rámci projektu HOPE, ktorý je súčasťou programu Erasmus+.

Do projektu HOPE je okrem zahraničných škôl aktívne zapojené aj Gymnázium bilingválne, na pôde ktorého sa v nedeľu doobeda konal meeting vybraných študentov a učiteľov, ktorí sú súčasťou projektu.

Na nedeľnom stretnutí študenti diskutovali o výhodách a nevýhodách, ktoré prináša demokracia a riešili medzi sebou návrhy na ďalšie aktivity, ktoré by sa v rámci projektu HOPE mohli v budúcnosti zrealizovať. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ZAMUN