V Martine muž olúpil poštovú doručovateľku, polícia ho našťastie chytila


Foto: V Martine muž olúpil poštovú doručovateľku, polícia ho našťastie chytila

Len dva dni pred Vianocami obvinený muž z okresu Martin olúpil 41 ročnú poštovú doručovateľku. K jeho dolapeniu a obvineniu napomohla skvelá súčinnosť policajtov z Obvodného oddelenia Policajného zboru Sučany a martinských kriminalistov.

Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 25 ročného Radoslava (z okresu Martin) zo zločinu lúpeže. Obvinený muž v pondelok 22. decembra pred ôsmou hodinou ráno pred obcou Nolčovo, okres Martin chytil zozadu pod krk 41 ročnú poštovú doručovateľku a k boku jej priložil nôž so slovami, aby mu dala peňaženku. Keď mu ju podávala, priložil jej nôž pod krk.

Žiadal od nej, aby ju otvorila a následne jej zobral mobilný telefón. Doručovateľke prikázal, aby si ľahla na zem, čo aj z obavy o svoj život a zdravie urobila. Na hlavu jej dal kapucňu s vyhrážkou, aby sa na neho nepozerala, lebo ak zbadá pohyb, tak sa k nej vráti a zabije ju. Z miesta potom s peňaženkou a mobilným telefónom ušiel.

Pri udalosti k zraneniu poštovej doručovateľky nedošlo. Krádežou peňaženky s finančnou hotovosťou a telefónu vznikla doposiaľ presne nezistená výška škody.
Okamžite po prijatí oznámenia o udalosti boli na miesto vyslané policajné hliadky, ktoré rozbehli pátranie po obvinenom mužovi. Na základe dôslednej činnosti policajtov z Obvodného oddelenia Policajného zboru Sučany a martinských kriminalistov bol obvinený muž vypátraný v pondelok 22. decembra popoludní o 13.00 hodine v Martine.

Policajti ho predviedli na policajný útvar za účelom vykonania všetkých potrebných úkonov. V súčasnej dobe prebiehajú ďalšie procesné úkony a z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť bližšie informácie.Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov.

zdroj: KR PZ


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu