Podvodník sa pokúšal vylákať od ženy na sídlisku Vlčince peniaze, vydával sa za jej vnuka


Foto: Podvodník sa pokúšal vylákať od ženy na sídlisku Vlčince peniaze, vydával sa za jej vnuka Foto: ilustračné / pixabay.com

Mestská polícia Žilina informovala o prípade podvodníka, ktorý sa ešte koncom februára pokúšal vylákať väčšiu finančnú hotovosť od ženy zo sídliska Vlčince. V čase okolo obeda prijala dotyčná telefonický hovor od neznámeho muža, ktorý sa vydával za jej vnuka.

„Podvodnými telefonátmi sa snažil vylákať väčšiu sumu peňazí neznámy muž, ktorý sa v telefóne vydával za jej vnuka. Situácia podľa oznamovateľky dospela až do štádia, kedy vyšla z neurčenou hotovosťou pred bytový dom, kde ju však nečakal vnuk, ale neznámy muž,“ uvádza mestská polícia.

Neznámy muž mal tvrdiť, že jej vnuk vybavuje dôležité papiere a preto pre peniaze poslal jeho. Pani však trvala na tom že peniaze vydá iba do rúk svojho vnuka. Následne sa vrátila naspäť do bytu, kde kontaktovala linku mestskej polície 159.


„Uvedené informácie boli spolu s kontaktnými údajmi na oznamovateľku poskytnuté službukonajúcemu vyšetrovateľovi KR PZ, ktorý prisľúbil že ju bude vo veci kontaktovať,“ uvádza sa v zábere správy mestskej polície.

Podobné prípady sa objavujú dosť často a obeťami sa stávajú najmä starší ľudia. Páchatelia ich telefonicky kontaktujú s vymysleným príbehom, bežne sa vydávajú za rodinných príslušníkov, lekárov či úradníkov.

V uplynulých týždňoch sa na Slovensku podarilo predísť niekoľkým podvodom, kedy seniori kontaktovali políciu ešte predtým, ako peniaze odovzdali.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina