Pred obcou Vysoká nad Kysucou došlo v pondelok k vážnej nehode, zasahovať musel aj vrtuľník


Foto: Pred obcou Vysoká nad Kysucou došlo v pondelok k vážnej nehode, zasahovať musel aj vrtuľník Foto: Facebook Maroš Kminek

Záchranársky vrtuľník zo Žiliny bol včera 18. februára popoludní privolaný k dopravnej nehode, ktorá sa stala na hlavnej ceste pred obcou Vysoká nad Kysucou v okrese Čadca. Po zrážke nákladného auta s osobným sa na mieste nachádzalo niekoľko zranených osôb.

Lekár bol na miesto dopravnej nehody vysadený z vrtuľníka pomocou palubného navijaka. Od pozemných záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal 61-ročného vodiča osobného auta. Utrpel vážne poranenie hrudníka, ramena a suspektné poranenie hlavy,“ uvádzajú leteckí záchranári na svojom webe.

Zranený muž bol už pri vedomí, na okolnosti nehody si však nepamätal. Po poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia bol záchranármi prevezený na ihrisko, kde pristál záchranársky vrtuľník.

„Posádka mu doplnila ďalšiu potrebnú medikáciu a v stabilizovanom stave, pri vedomí ho letecky transportovala na úrazový príjem Fakultnej nemocnice v Žiline,“ dodávajú leteckí záchranári.

K dopravnej nehode došlo v čase okolo 14:00 hod. a cesta bola neprejazdná takmer tri hodiny. Následky zrážky odstraňovali hasiči a záchranári aj po piatej popoludní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Air Transport Europe