Problém so zaparkovaným autom sa objavil aj na sídlisku Hliny, obyvateľ sa vyhrážal odtiahnutím


Foto: Problém so zaparkovaným autom sa objavil aj na sídlisku Hliny, obyvateľ sa vyhrážal odtiahnutím Foto: ilustračné

Po nedávnom prípade zo sídliska Vlčince, kedy si majiteľka zaparkovaného osobného auta našla na čelnom skle upozorňujúci list, došlo k podobnej situácii aj v inej časti mesta. Tentokrát na sídlisku Hliny osobne konfrontoval majiteľa auta jeden z obyvateľov.

„Dnes ráno som nastupoval do auta a pritom ma zastavil nejaký pán, ktorý ma upozornil, že ak ešte raz zaparkujem na tomto mieste, tak ma dá odtiahnuť. Keď som sa ho spýtal, či blokujem výjazd alebo vyhradené miesto, dostal som odpoveď, že tam parkujem celú zimu,“ opisuje incident náš čitateľ.


Ako sme ďalej zistili, auto je neustále v pohybe a neblokuje miesto trvalým státím. Majiteľ s autom jazdí v takých časoch, kedy stihne pri príchode zaparkovať opäť na tom istom parkovacom mieste. To sa možno niektorému z obyvateľov nepáči. 

Miesto nie je vyznačené žiadnym vodorovným ani zvislým dopravným značením, takže jeho využívanie nie je ničím obmedzené. Obyvateľ sídliska sa v tomto prípade odtiahnutím vyhráža márne. Mesto v súčasnosti odťahuje len dlhodobo stojace autá - tzv. vraky, ktoré nemajú tabuľky s evidenčnými číslami a majú prepadnutú technickú kontrolu.

Pri súčasnom nedostatku parkovacích miest na žilinských sídliskách nastávajú rôzne konfliktné situácie medzi ľuďmi. Niektoré končia poškodzovaním majetku, iné našťastie zostanú len pri písomných či slovných vyhrážkach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu