Lístočky za stieračom sa tentoraz objavili na sídlisku Vlčince, k poškodeniu áut zatiaľ nedošlo


Foto: Lístočky za stieračom sa tentoraz objavili na sídlisku Vlčince, k poškodeniu áut zatiaľ nedošlo

Na žilinských sídliskách nie je vždy jednoduché zaparkovať, najmä ak obyvatelia prichádzajú domov až vo večerných hodinách. Vtedy býva väčšina miest obsadených a mnohí sú tak nútení prechádzať ulicami a hľadať, prípadne zastaviť aj tam, kde to dovolené nie je.

Mesto Žilina prijalo pred niekoľkými mesiacmi opatrenia, vďaka ktorým sa znížil počet dodávok nad 5 metrov a uvoľnilo sa niekoľko miest. Tie sa však presunuli na súkromné pozemky, teda parkoviská obchodných domov a predajní. Majitelia týchto pozemkov už tiež postupne pristupujú k realizácii zamedzujúcich opatrení.

Mnohí obyvatelia sídlisk bývajú často nahnevaní, keď sa im nedarí zaparkovať. Riešenie situácie však, až na pár výnimiek, neberú do vlastných rúk. Je ale známych niekoľko prípadov zo sídliska Solinky, kde na ulici Jaseňová umiestňoval neznámy muž upozorňujúce lístočky za stierače. Keď majitelia áut nezmenili parkovacie miesto ani na druhý deň, našli si ho poškriabané prípadne s prepichnutými pneumatikami.



Lístočky sa objavili aj na sídlisku Vlčince

Podobná situácia ako v minulosti na Solinkách, sa pred pár dňami objavila už aj na sídlisku Vlčince. Naša čitateľka zaparkovala svoje auto na voľnom mieste, ktoré nebolo vyznačené nijakou dopravnou značkou ani iným zákazom či upozornením. Po príchode na druhý deň našla na čelnom skle papier s červeným textom „Parkuj si pred vlastným panelákom!“.

Z toho vyplýva, že niektorý obyvateľ bytovky musel mladú ženu sledovať a akonáhle zistil, kde býva, umiestnil na auto odkaz. Osobné auto bolo zaparkované na ulici Záborského.

„Parkovala som pri paneláku na ulici Záborského, na verejnom parkovisku, nestála som nikomu na platenom mieste. Objavilo sa to zatiaľ len na mojom aute, bývam 3 minúty pešo od tohto parkoviska. Ak by niekto niečo videl, bola by som rada, keby mi dal informáciu,“ opisuje Natália.

Ľudia, ktorí neparkujú pred svojou bytovkou a nie je ich málo, majú teraz obavy, aby sa prípadné vyhrážky zmenili na poškodzovanie majetku. Ak sa vám stalo niečo podobné prípadne máte informácie o autorovi lístočkov, dajte nám vedieť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu