Pozemok na priemyselnú výstavbu v Gbeľanoch nepredáva spoločnosť Kia Motors Slovakia


Foto: Pozemok na priemyselnú výstavbu v Gbeľanoch nepredáva spoločnosť Kia Motors Slovakia Foto: nehnutelnosti.sk

V uplynulých dňoch vyvolal na sociálnych sieťach rozruch inzerát realitnej kancelárie, ktorá ponúka pozemok medzi obcami Mojš, Varín a Gbeľany na predaj. Viacero čitateľov nás oslovilo s tým, či sa jedná o odpredaj z časti pozemkov výrobného závodu Kia Motors Slovakia, keďže fabrika bola vyobrazená na titulnej fotografii k inzerátu, a či tento odpredaj súvisí s nedávnym rušením pracovných pozícií v závode.

„Pozemok určený na priemyselnú výstavbu o výmere 40.000 m2 s funkčnou železničnou vlečkou a dobrým dopravným napojením. Pozemok leží v blízkosti výrobného závodu KIA, v priestore medzi obcami Mojš, Varín a Gbeľany. Celá plocha je vyňatá z pôdneho fondu. Elektrika a voda na pozemku,“ uvádza text inzerátu na portáli nehnutelnosti.sk

Pozemok za sumu 2 480 000 eur však nepredáva kórejský výrobca automobilov, ako by sa niekto mohol domnievať na základe titulnej fotografie. Správa o údajnom predaji pozemkov sa objavila aj na fanstránke Priznania KIA zamestnancov.

Zdroj: facebook.com/priznaniakiazamestnancov

Spoločnosť Kia Motors Slovakia v súčasnosti nepredáva žiadny takýto pozemok. Zrejme ide o dezinformáciu vzhľadom na použitú ilustračnú fotografiu,“ potvrdil hovorca spoločnosti Ján Žgravčák. Fotografia v inzeráte bola časom vymenená a doplnená o ďalšiu, z ktorej je jasná presná poloha pozemku. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu