Atletický oddiel Žilina s medailami z Majstrovstiev stredoslovenského kraja


Foto: Atletický oddiel Žilina s medailami z Majstrovstiev stredoslovenského kraja Foto: Atletický oddiel Žilina

V nedeľu 13. januára 2019 ako prví do sezóny vstúpili najmladší  atléti Atletického oddielu Žilina a to v halových Majstrovstvách Stredoslovenského kraja , ktoré sa konali v Banskej Bystrici. Svoj oddiel reprezentovali Saša Duháčková, Emma Hudecová, Zorka Kacianová, Miška Čorejová, Richard Michlík, Tomáš Briš, Maroš Krajčovič, Lukáš Raab a Alex Tomanica. Na potešenie všetkých si domov odviezli všetky tri najcennejšie kovy. 

Zlatú medailu vybojoval a získal titul Majstra kraja na rok 2019 Richard Michlík v skoku do diaľky mladších žiakov. Už v druhom pokuse prekonal svoj osobný rekord z minulého roka o 14 centimetrov. V samotnom finále pridal ešte ďalších osem a výkonom 437 cm zaslúžene vyhral.

Striebro si domov odviezla Emma Hudecová v behu na 60 metrov mladších žiačok. Do finále postúpila so štvrtým najlepším časom a jej osobným rekordom, keď sa konečne dostala pod 9 sekúnd – výkonom 08,97s.  Vo finále predviedla krásny boj – opäť posun osobáku na 08,90s a zaslúžené druhé miesto.

Na tej istej trati, ale v kategórii najmladších žiakov, Tomáš Briš v rozbehu v osobnom rekorde 09,00s skončil na druhom mieste a to mu zabezpečilo postup do finále. Vo finále po tuhom boji získal bronzovú medailu, dvaja pretekári mali čas 09,06s a len tisícinky rozhodli pre Tomáša.


Okrem týchto medailových úspechov získali najmladší atléti aj ďalšie krásne umiestnenia -  Tomáš Briš v disciplíne skok do diaľky 4.miesto v osobnom rekorde, ktorý zlepšil o 33cm na 384cm, Richard Michlík beh na 60m 4.miesto, kedy od finále ho delilo 0,01s, Alex Tomanica, ktorý bol prvýkrát na pretekoch 600m 4.miesto, Maroš Krajčovič 600m 7.miesto, 60m 10.miesto a osobný rekord, Saša Duháčková 60m 10.miesto, skok do diaľky osobný rekord 374 cm, Emma Hudecová 352cm osobný rekord, Lukáš Raab 60m 11 miesto, osobný rekord.

„Zorka a Miška zbierajú skúsenosti, nakoľko sú len prvým rokom v prípravke, ale so svojimi behmi či už 60m alebo 600m statočne bojovali. Potešením pre pretekárov ale aj trénerov je fakt, že skoro všetci pretekári si na začiatku novej sezóny utvorili osobné rekordy,“ dodal tréner žilinskej atletiky Roman Coma.

Atletický oddiel Žilina vznikol osamostatnením sa od klubu ŠKP Žilina na jeseň minulého roka, pričom všetci úspešní atléti pokračujú ďalej v novom oddieli a tréneri ako aj rodičia dúfajú, že budú pokračovať aj naďalej v získavaní krásnych úspechov.

Aj týmito pretekmi sa opäť potvrdilo, že Atletický oddiel Žilina už dlhšie roky má a vychováva veľmi kvalitných pretekárov. Ak sa chcete stať atlétom alebo len tak si zatrénovať, zabehať, kľudne navštívte náš web – www.aozilina.sk alebo nám napíšte na klub@aozilina.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu