Lávka pre peších medzi Brodnom a Vraním by mala byť obnovená do konca februára


Foto: Lávka pre peších medzi Brodnom a Vraním by mala byť obnovená do konca februára
Galéria: 14 fotiek
Foto: ilustračné

Ešte v novembri minulého roka sme vás informovali o tom, že začatie výstavby novej lávky pre peších a cyklistov v Brodne, ktorá spája túto mestskú časť s Vraním, sa oneskorila pre odstúpenie víťazného uchádzača z verejného obstarávania. Spoločnosť Tradestone Slovakia, s.r.o. informovala písomne mesto o tom, že z kapacitných dôvodov zákazku nezrealizuje.

V zmysle zákona o verejnom obstarávaní tak bola zmluva uzatvorená s uchádzačom, ktorý skončil v poradí druhý - teda spoločnosťou EUROVIA SK, a.s. Dňa 26. októbra 2018 bola lávka uzatvorená o 17:00 hod., pričom vtedajší miestny poslanec Ján Púček odhadol dobu uzatvorenia do približne polovice januára.

Podľa zmluvy, ktorá bola zverejnená 18. októbra 2018, sa zhotoviteľ zaviazal zhotoviť dielo do 28 dní od prevzatia staveniska. K tomu malo dôjsť najneskôr do 5 dní po podpise zmluvy. Ak si však dielo vyžaduje práce naviac, po dohode zhotoviteľa a objednávateľa, je možné určiť dlhší termín realizácie lávky.


Nateraz mesto odhaduje, že by sa lávku malo podariť dokončiť vo februári. „Lávka Brodno – Vranie by mala byť, v prípade priaznivého počasia, odovzdaná do užívania koncom mesiaca február 2019. K omeškaniu zatiaľ nedošlo, do nedele by mali byť osadené oceľové nosné oblúky,“ informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. 

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu