Pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity na severe Slovenska pomôže aj armáda


Foto: Pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity na severe Slovenska pomôže aj armáda Foto: ilustračné - MO SR

Ministerstvo obrany Slovenskej republiky dnes informovalo o tom, že na odstraňovaní následkov snehovej kalamity, ktorá trápi severné Slovensko, sa bude podieľať aj armáda - personálne aj materiálne. Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes nariadil náčelníkovi Generálneho štábu Ozbrojených síl SR genpor. Danielovi Zmekovi vyčleniť vojakov a potrebnú techniku.

Vojaci sú pripravení na základe výsledkov zasadnutia krízových štábov a ich požiadaviek pomôcť obyvateľom Slovenska a potvrdiť tak, že sú tu pre občanov 24 hodín denne 7 dní v týždni. Na základe nariadenia sa budú zástupcovia Ozbrojených síl SR zároveň zúčastňovať na zasadnutiach krízových štábov, aby boli všetky požiadavky zabezpečené bezprostredne,“ informovalo Ministerstvo obrany SR na webovej stránke

Dnes ráno bola kalamitná situácia vyhlásená v 27 obciach a dvoch mestách Žilinského kraja. Obciam najmä na Kysuciach a Orave pomáhajú aj hasiči, profesionálni aj dobrovoľní. A to nielen z nášho kraja, ale celého Slovenska. V obci Skalité a Klokočov pomáhajú pri odstraňovaní cencúľov a veľkého množstva snehu zo strechy základných škôl, v obciach Oravská Lesná, Klokočov a Novoť sa spolupodieľajú na sprejazdňovaní cestných komunikácií.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu