MIMORIADNA SITUÁCIA: Cesta zo Žiliny do Čadce je neprejazdná, problém majú aj záchranné zložky


Foto: MIMORIADNA SITUÁCIA: Cesta zo Žiliny do Čadce je neprejazdná, problém majú aj záchranné zložky
Galéria: 8 fotiek
Foto: Polícia

Polícia dnes 14. januára v podvečerných hodinách informovala prostredníctvom sociálnej siete o mimoriadnej situácii na trase Žilina - Čadca. Na vozovke sa tvorí silná poľadovica, doprava kolabuje a tvoria sa kolóny, v ktorých uviazli aj cestári. Znemožnený prejazd majú aj hasiči a polícia.

Linka 158 je maximálne vyťažená, hliadky priebežne podľa možností usmerňujú dopravu. Počasie však naďalej vyčíňa a spôsobuje vážne komplikácie v doprave. Podľa posledných informácií hliadky usmerňujú dopravu a odkláňajú už v Žiline.

Vyťažení sú aj hasiči, ktorých v súvislosti s mohutným snežením a silným vetrom volajú k rôznym udalostiam. Príslušníci HaZZ zasahujú najmä pri dopravných nehodách, vyslobodzovaní zapadnutých vozidiel a pri odstraňovaní prekážok z cestných komunikácii.

Aktualizácia 19:45 hod.

Pre poľadovicu je zatvorená cesta medzi Žilinou a Čadcou. Zastavený je aj tranzit do Čiech. Šmýka sa v celom kraji. Keď nemusíte, nechoďte nikde autom. Polovicu trasy medzi ZA a CA prejdete za tri hodiny. 

  • medzi ZA a CA je doprava obojsmerne skolabovaná 
  • cesta je čistý ľad
  • nemožný prejazd policajtov a hasičov
  • cestári uviazli v kolónach
  • číslo 158 je maximálne vyťažené
  • hliadky usmerňujú dopravu a odkláňajú už v Žiline

Aktualizácia 20:20 hod.


Operačné stredisko KR PZ v Žiline informuje:

Premávku na ceste 1/11 zo Žiliny v smere na Čadcu postupne obnovujeme - NMV budú púšťané po etapách, OMV bez obmedzení. Premávka v smere na ČR od Čadce je čiastočne obnovená, avšak treba rátať s obojsmernými kolónami NMV.

Naďalej platí výstraha na celom území ZA kraja pred silnou poľadovicou!

Aktualizácia 20:28 hod.

Vzhľadom na avízované poveternostné podmienky na zajtra utorok 15.1.2019 polícia v Žilinskom kraji vyzýva vodičov, aby pokiaľ to nie je nevyhnutné, sa na cestu nevydávali alebo na prepravu využili iný druh prepravy, napríklad železničnú. Situácia v pondelok večer bola najviac komplikovaná na ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou, kde sa vytvárala poľadovica, ktorá spôsobila niekoľkohodinovú súvislú kolónu vozidiel.

Policajti pokiaľ to šlo odstavovali nákladnú dopravu a rozpúšťali vzniknuté kolóny. Premávku komplikovali aj vzniknuté škodové udalosti v kolónach. Nakoľko poveternostné podmienky na cestách v kraji boli obdobné, nebola možná obchádzková trasa.

Polícia preto odporúča vodičom sledovať aktuálnu predpoveď počasia a nepodceňovať výstrahy. Pokiaľ sa na cestu vyberiete, jazdite opatrne, pribaľte si do auta aj tekutiny a najmä majte v nádrži dostatok pohonných látok.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia