V bývalej Stavebnej fakulte ŽU na Hlinách vzniknú nové byty aj administratívne priestory


Foto: V bývalej Stavebnej fakulte ŽU na Hlinách vzniknú nové byty aj administratívne priestory
Galéria: 5 fotiek

Mesto Žilina informovalo v stredu 2. januára prostredníctvom úradnej tabule o začatí stavebného konania, ktorého výsledkom má byť vydanie stavebného povolenia pre stavbu s názvom „Komenského rezidencia - prístavba, nadstavba a stavebné úpravy objektu s.č. 2620“.

Budova bývalej Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity na ulici Komenského by tak v dohľadnej dobe mohla dostať úplne novú tvár.

Ide o staršiu budovu s piatimi podlažiami, v ktorej by mali prebehnúť stavebné úpravy, vychádzajúce z jestvujúcej stavby a pôvodného pôdorysu. Rekonštrukcia a nadstavba by nemala zabrať nové plochy, návrh však počíta s úpravou a búraním 1. nadzemného podlažia a s nadstavbou 5. a 6. nadzemného podlažia. V týchto priestoroch by mali byť vytvorené nové byty.

Ako vyplýva z dokumentu, pivničné priestory budú slúžiť pre bytovú vybavenosť (bicykle, kočíky, komunikačné priestory) a plochy občianskej vybavenosti (priestory pre voľný čas, fitness, wellness). Prvé nadzemné podlažie bude ďalej obsahovať priestory občianskej vybavenosti ako služby, obchody a administratívne priestory.


Druhé nadzemné podlažie tiež poslúži pre plochy občianskej vybavenosti, teda administratívne priestory a kancelárie. Navrhnutých je tu celkom 19 kancelárií so sociálnym vybavením. Na 3. až 6. nadzemnom podlaží sa počíta s vytvorením bytových jednotiek, pričom vzniknú jednoizbové až šesťizbové byty.

V informácii o začatí stavebného konania sa uvádza, že niektoré z bytov budú riešené ako mezonety a pribudnú aj terasy či zelená strecha. Návrh rešpektuje jestvujúce dopravné napojenie na Komenského ulicu. Parkovanie bude zabezpečené na pozemku bývalej Stavebnej fakulty.

Po vydaní stavebného povolenia môžeme určite v krátkej dobe očakávať na Komenského ulici stavebný ruch, počas ktorého sa zmení niekoľko rokov nevyužívaná budova na nové moderné priestory. Oproti budove aktuálne finišuje dostavba projektu Bulvar residence.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu