FOTO: Vonku opäť husto sneží, hasiči pomáhajú postihnutým obciam v Žilinskom kraji


FOTO: Vonku opäť husto sneží, hasiči pomáhajú postihnutým obciam v Žilinskom kraji
Galéria: 4 fotky
Foto: Záchranná brigáda HaZZ Žilina

Počasie prinieslo aj dnes 5. januára ďalšie výdatné sneženie, ktoré zasiahlo celý Žilinský kraj. Situácia je však stále najvážnejšia práve v oblastiach Kysúc a Oravy. Hasiči preto ďalej pomáhajú postihnutým obciam.

Viaceré cestné spojenia sú ťažšie prejazdné, vozovky boli síce upravené, no husté sneženie ich za krátky čas opäť zasypáva. Na frekventovaných úsekoch už došlo k ďalším nehodám. Cestári sú neustále v teréne a pracujú na sprejazdnení dôležitých ciest.


Včera zasahovali posádky hasičov až do neskorého večera v obciach Novoť a Mútne, kde vyslobodzovali zapadnuté vozidlá, sprístupňovali cestné komunikácie a vyvážali veľké kopy snehu. Dnes pokračujú v podobných prácach v spolupráci s DHZO Skalité, Mútne a Oravská Lesná.

Dnes v skorých ranných hodinách, v čase o 6:59 hod., boli vyslaní hasiči zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru Žilina do obce Oravská Lesná. V lokalite budú pomáhať pri prácach súvisiacich s odstraňovaním snehovej kalamity. 

Príslušníci HaZZ pomáhajú najmä pri sprístupňovaní komunikácie, vyslobodzovaní zapadnutých vozidiel, odstraňovaní popadaných stromov a razia cestu ku kŕmidlám pre lesnú zver.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ