V Lesoparku bola porozhadzovaná otrava pre potkany, pri venčení psíkov dávajte pozor


Foto: V Lesoparku bola porozhadzovaná otrava pre potkany, pri venčení psíkov dávajte pozor Foto: ilustračné - pixabay.org

V žilinskom Lesoparku Chrasť sa v uplynulom týždni nakazila minimálne jedna fenka otravou na potkany, ktorú niekto rozmiestnil v území medzi ihriskom a medveďom. V minulosti bolo v Žiline niekoľko podobných prípadov, často sa otravou nakazia aj domáci miláčikovia. Pán, ktorý v Lesoparku venčil fenku, ju musel po pätnástich rokoch utratiť.

„Pán bol s približne dvojročným vnukom a pristavil sa pri mne, že aký pekný psík. Dodal, že jemu je momentálne smutno, pretože minulý týždeň sa mu v Lesoparku otravila fenka. Boli spolu pätnásť rokov každý deň. Jeho fenka niečo vyjedla zo zeme medzi ihriskom a medveďom a kým sa stihol pristaviť, zostal už len obal z jedu na potkany. Potom to už išlo rýchlo, prišli domov a nechcela jesť,“ dodala čitateľka, ktorá doplnila, že zviera malo zlé výsledky a nasledovala jediná možnosť - uspatie.

V minulosti sa v Žiline objavilo niekoľko lokalít, kde neznáma osoba pokladala jed na potkany. Najčastejšie k nálezom otráv dochádzalo na sídlisku Vlčince. Osoby, ktoré rozmiestňujú otravy, často používajú jed na potkany Ratimor. Jed spôsobuje, okrem iného, vnútorné krvácanie, ktoré si majiteľ na prvý pohľad nemusí vôbec všimnúť.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu