V Dobšinského sade na sídlisku Vlčince sa uskutoční novoročné matiné, podávať sa bude boršč a čaj


Foto: V Dobšinského sade na sídlisku Vlčince sa uskutoční novoročné matiné, podávať sa bude boršč a čaj
Galéria: 6 fotiek

Vznikne na sídlisku Vlčince nová tradícia stretávania sa ľudí? Na nádvorí Dobšinského sadu sa už čoskoro uskutoční novoročné susedské stretnutie, ktorého cieľom je vytvorenie pohody, spájanie ľudí a ich vystúpenie z anonymity sídliskových bytov.

Na príjemné stretnutie pri občerstvení a nerušivej hudbe pozýva občianske združenie Dobšinského sad spoločne s mestskou poslankyňou Ivetou Martinkovou, ktorá stojí za projektom vybudovania sadu.

„Bola by som veľmi rada, keby sa matiné stalo tradíciou. Urobím všetko pre to, aby sa ľudia na nádvorí sadu takto stretávali pri kvitnúcich stromoch na jar (jarné matiné) a tiež napríklad po zbere úrody (jesenné matiné). Na tomto mieste sa dá organizovať všeličo príjemné,“ hovorí poslankyňa Martinková, ktorá sa chce týmto podujatím poďakovať občanom za ich trpezlivosť a podporu.

Galéria: 6 fotiek

Akcia bude veľkou bodkou za projektom vybudovania sadu vo vnútrobloku sídliska. Samotná realizácia, ktorá začala prieskumom a skončila vysadením ovocných stromov, trvala tri roky. Mnohí obyvatelia trpezlivo čakali na dokončenie a momentálne sa tešia z výsledku. Premena betónu na zeleň býva skôr ojedinelá, deje sa to väčšinou naopak - rozširuje sa výstavba a zahusťujú sa vnútrobloky. 


„Keď som začínala, povedala som si, že bude potrebné občianske združenie, ktoré bude koordinovať starostlivosť o sad a jeho rozvoj. Stalo sa. Vďaka pani Hronskej a pánovi Dubovskému bolo založené Občianske združenie Dobšinského sad, ktoré už preberá veľa práce odo mňa, za čo som najmä štatutárke pani Terézii Hronskej veľmi vďačná,“ spresňuje Iveta Martinková.

Hosťom bude podávaný boršč a teplý čaj. Na podujatí nebudú používané žiadne jednorázové plasty. Všetky poháre, taniere aj lyžice budú klasické. Účastníci si samozrejme môžu priniesť aj vlastné.

Všetci obyvatelia sú srdečne pozvaní v sobotu 5. januára 2019 od 13:00 hod. na nádvorie Dobšinského sadu.

Verejnosť bude môcť do sadu zavítať kedykoľvek v čase prevádzkových hodín, sprístupnený bude oficiálne od januára.

Miesto: Dobšinského sad, Žilina
Dátum: 05.01.2019 - 13:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu