V mestskej časti Trnové došlo vo štvrtok k výbuchu plynu v dome, dvaja ľudia skončili v nemocnici


Foto: V mestskej časti Trnové došlo vo štvrtok k výbuchu plynu v dome, dvaja ľudia skončili v nemocnici
Galéria: 8 fotiek

Vo štvrtok 6. decembra otriasol ulicou Ohradská v mestskej časti Žilina - Trnové výbuch. Niekoľko minút po silnej rane bolo následne počuť sirény hasičov aj sanitiek. Úzku ulicu zablokovalo viacero áut záchranných zložiek.

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline vyslalo k prípadu 7 hasičov na dvoch kusoch techniky. Operačné stredisko záchrannej služby tiež povolalo dve posádky zdravotníckych záchranárov. Miesto zaistila polícia viacerými hliadkami.

Podľa doteraz získaných informácií mal v pivnici rodinného domu unikať plyn z netesniacej plynovej fľaše. Výbuch teda pravdepodobne prišiel po vznietení nahromadeného plynu. Tlaková vlna vyrazila okno v miestnosti až o dve podlažia vyššie. Poškodený mal byť aj interiér domu.

Nakoľko sa následkom výbuchu vznietila časť interiéru domu, museli hasiči bojovať aj s požiarom. Počas zásahu vyniesli von niekoľko obhorených vecí. Pri nešťastnej udalosti mali utrpieť zranenia dve osoby. Tie boli prevezené do nemocnice v Žiline s popáleninami.


„Môžem potvrdiť, že sme vyslali zdravotníckych záchranárov, aby pomohli dvom zraneným osobám. Obe utrpeli popáleniny viacerých častí tela a posádka ich po ošetrení transportovala do FNsP Žilina,“ uviedla Alena Krčová z operačného strediska záchrannej služby.

Prípadom všeobecného ohrozenia sa zaoberá aj žilinská polícia, ktorá vyšetruje všetky okolnosti výbuchu.

Polícia v danej veci vykonáva vyšetrovanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Podľa zistených informácií došlo k výbuchu plynu a následnému požiaru v pivničnej kuchynke rodinného domu. Pri požiari utrpel 32-ročný muž zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní,“ informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu