Dva tituly majstra Slovenska v karate putujú do Žiliny, postarali sa o ne Kuklová a Hrnková


Foto: Dva tituly majstra Slovenska v karate putujú do Žiliny, postarali sa o ne Kuklová a Hrnková
Galéria: 4 fotky
Foto: AC UNIZA Karate klub Žilina

Trnava cez víkend hostila majstrovstvá Slovenska v karate dorastencov a juniorov. O majstrovské tituly bojovalo 378 pretekárov z 54 klubov, vrátane Karate Klubu AC UNIZA Žilina. Turnaj bol zároveň nominačným turnajom pre ME dorastencov, juniorov a U21, ktoré sa vo februári uskutočnia v Dánsku. 

Hneď po slávnostnom otvorení súťaže svoju púť za obhajobou dvoch titulov majsterky SR začala Sarah Hrnková. Po trochu smolnej prehre v semifinále žiaľ po tretí krát v rade na najvyšší stupienok nevystúpila a získala bronz. Zlato z minulého roku však obhájila Hana Kuklová, ktorá zaknihovala už svoj deviaty titul, no tento bol jej prvý v žilinských farbách. 

Obe menované neskôr nastúpili aj v súťaži kumite teamov žien do 21 rokov. A Žilinčanky si tu počínali v celku suverénne. Svojou kategóriou prešli bez straty čo i len jediného zápasu a po marcovom majstrovskom titule senioriek tak Žilina drží v rukách aj titul juniorský.   

Poobede prekvapil, no predovšetkým potešil, dorastenec Michal Kočuta, ktorý v eliminácii podľahol neskoršiemu víťazovi zo Spišskej Novej Vsi , no v boji o bronz dokázal otočiť nepriaznivé skóre z 0:2 na 4:2 a získal svoju prvú významnú medailu. Svoj tieň prekročila aj Miroslava Pevalová, ktorá po dobrých výkonoch dostala až do semifinále, no po remíze 0:0 prehrala na vlajky a neskôr to žial nevyšlo ani v boji o bronz. 


Pre Hrnkovú a Kuklovú bol tento turnaj zaroveň generálkou pred svetovým pohárom v Číne, ktorý sa koná už najbližší víkend (7.-8. decembra) v Shanghaji. 

Výsledkový servis MSR dorastencov a juniorov v Karate:

1. miesto: Hana Kuklová  - kumite ženy U21 -55 kg,
1. miesto: Team Kumite Junioriek do 21 rokov,
3. miesto: Sarah Hrnková - kumite ženy U21 -61 kg,
3. miesto: Michal Kočuta - kumite dorastenci - 52 kg,
4. miesto: Miroslava Pevalová - kumite juniorky + 59 kg.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: AC UNIZA Karate klub Žilina