Novovybudovanú zastávku na Kvačalovej ulici museli opraviť, autobusy by sa už do nej mali zmestiť


Foto: Novovybudovanú zastávku na Kvačalovej ulici museli opraviť, autobusy by sa už do nej mali zmestiť
Galéria: 5 fotiek

Na Kvačalovej ulici v Žiline dalo mesto vybudovať pred necelým rokom novú zastávku MHD. Obyvatelia tejto lokality sa po ukončení prác veľmi potešili, no napokon ju nemohli využívať ani po približne desiatich mesiacoch od zhotovenia. Bolo to preto, že autobusy sa k nej nemohli úplne dostať. Nájazdový uhol do priestoru zastávky bol príliš ostrý a tak nebolo možné zastaviť s vozidlom pri okraji nástupnej zóny.

Zastávka „Pod vinicou“ bola síce postavená podľa platných noriem STN, avšak, bolo to na ich spodnej hranici. Vozidlá mestskej hromadnej dopravy by nemohli, pre stiesnené podmienky v zastávke, umožniť cestujúcim bezpečný a komfortný nástup či výstup. 


Mesto do opravy investovalo takmer 13-tisíc eur

Uplynul takmer rok, kým sa zastávku podarilo opraviť. Pracovníci vykonali úpravu nájazdovej hrany, v rámci ktorej museli posunúť aj chodník pre chodcov a doplniť zábradlie. Po vykonaných prácach sa nájazdový uhol upravil dostatočne na to, aby mohli autobusy zachádzať až k nástupnej zóne.

Oprava je hradená z mestskej kasy a predstavuje sumu takmer 13-tisíc eur. Výhodou novej zastávky v mestskej časti Závodie sú tzv. Kasselské obrubníky, ktoré umožňujú nízkopodlažným vozidlám MHD pristavenie až na okraj nástupného ostrovčeka. Obyvatelia dúfajú, že bude už čoskoro sprevádzkovaná.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu