Dnes v Žiline vyvrcholil 12. ročník celoslovenskej osvetovej kampane Červené stužky o HIV


Foto: Dnes v Žiline vyvrcholil 12. ročník celoslovenskej osvetovej kampane Červené stužky o HIV Foto: Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline.

V predvečer Svetového dňa boja proti AIDS, 28. novembra 2018, vyvrcholil v Žiline dvanásty ročník celoslovenskej kampane Červené stužky, ktorú pod záštitou Dr. Tatula Hakobyana, riaditeľa Kancelárie WHO na Slovensku, s podporou MŠVVaŠ SR, Okresného úradu, odboru školstva v Žiline (v rámci rozvojového projektu „Zdravie a bezpečnosť v školách 2018“) a mesta Žiliny organizovalo Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline.

Kampaň Červené stužky, ktorá chce byť osvetovou a preventívnou kampaňou a nie je spojená s finančnou zbierkou, považuje za najúčinnejší prostriedok osvety v boji proti AIDS zvýšenie informovanosti a prehĺbenie odborných vedomostí o HIV/AIDS. Kampaň je tiež zameraná na prevenciu látkových a nelátkových závislostí a na podporu prevencie a vzdelávania v oblasti obchodovania s ľuďmi. 

Zdroj: Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline.

Mesto Žilina podporilo kampaň prostredníctvom zapožičania veľkej zasadačky Mestského úradu v Žiline, kde prišlo vyše 340 zástupcov z 52 škôl a školských zariadení Slovenska. Za Okresný úrad, odbor školstva sa prihovorila prítomným Mgr. Janka Černická. Stretnutie organizačne zabezpečovali žiaci Gymnázia sv. Františka z Assisi v Žiline. 

Stretnutie začalo odbornou prednáškou na tému HIV/AIDS MUDr. Zuzany Štofkovej z Lekárskej fakulty UK v Martine a pokračovalo prednáškou na tému obchodovania s ľuďmi, ktorú zabezpečili odborníčky zo SKCH Jana Urbanová a Anna Bartošová. V druhej časti stretnutia boli vyhodnotené dve súťaže, a to výtvarná súťaž v troch kategóriách (v  kategórii stredných, základných a špeciálnych základných škôl) a súťaž Športom pre Červené stužky. V rámci výtvarnej súťaže bola udelená i cena Okresného úradu, odboru školstva v Žiline. 

Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline všetkým ďakuje za prítomnosť na stretnutí, ktoré bolo vyvrcholením dvanásteho ročníka kampane. Informácie o kampani nájdete na www.cervenestuzky.sk  alebo na www.gsf.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PhDr. Anna Poláčková