Žilinský samosprávny kraj zatiaľ neplánuje zakúpiť náhradu za predávanú limuzínu AUDI A8 Long


Foto: Žilinský samosprávny kraj zatiaľ neplánuje zakúpiť náhradu za predávanú limuzínu AUDI A8 Long Foto: Automobil Renault Koleos, ktorý využíva pre výkon funkcie županka Jurinová

Pred týždňom sme informovali o znížení minimálnej ceny, za ktorú chce Úrad Žilinského samosprávneho kraja odpredať luxusnú limuzínu AUDI A8 Long. Tá zostala po predchodcovi Jurajovi Blanárovi, pričom sa dnes nevyužíva. Napriek tomu generuje náklady na servis a údržbu. Viacerí čitatelia sa zaujímali o to, či po predaji dôjde k nákupu iného vozidla pre potreby predsedníčky ŽSK.

Ako potvrdila hovorkyňa Martina Remencová, županka Erika Jurinová bude naďalej využívať vozidlo Renault Koleos (na titulnej fotografii vľavo) a nateraz neplánuje nákup automobilu pre potreby výkonu funkcie. “Blanárovú” limuzínu označila za symbol papalášizmu.

„Audi A8 Long je stále v ponuke na predaj, záujemcovia môžu predkladať svoje cenové ponuky. Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová má od začiatku svojej funkcie pridelený Renault Koleos, rok výroby 2012,“ uviedla hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Martina Remencová.


Zo schváleného rozpočtu z dňa 19. novembra 2018 vyplýva, že samospráva plánuje obnoviť časť vozového parku. Na nákup štyroch referentských vozidiel je vyčlenená suma 80-tisíc eur. V prepočte by tak na jedno vozidlo mala pripadnúť suma 20-tisíc eur, za čo je možné obstarať vozidlá nižšej až strednej triedy. 

„Vozový park ŽSK potrebuje obmenu, preto sa aktuálne obstarávajú nové vozidlá pre potreby úradu. Ide o bežne dostupné vozidlá s dostupným servisom a zárukou. Žiadne značky s neprimeranou cenovkou. Pre ŽSK sú prioritou služby občanom, nie luxusné vozidlá pre úradníkov,“ dodala Remencová. Po predchodcovi zostala na úrade aj druhá limuzína totožnej značky, tá mala najazdených úctyhodných 504 200 kilometrov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu