Dočká sa križovatka na Košickej odľahčenia?


Foto: Dočká sa križovatka na Košickej odľahčenia?

O dobudovaní diaľnic D1 a D3 v okolí Žiliny pravidelne informujeme v sekcii Doprava. Tunely Žilina, Považský Chlmec, Višňové a Ovčiarsko podľa slov primátora Igora Chomu pozitívne ovplyvnia dopravnú situáciu. Odbremeniť by sa mala aj križovatka na Košickej pri Hypertescu.

“Očakávame podstatný pokles počtu vozidiel v meste, hlavne na Estakáde, na prieťahu mestom a na Ľavobrežnej. Tranzitná doprava podľa štatistiky tvorí cca 60 až 70 % celkovej dopravy, a práve táto bude odklonená. Celý prieťah mestom je riešený veľkoryso a moderne, avšak dnešnej frekvencii automobilovej dopravy už nestačí. Zmiznú kolóny na všetkých príjazdových trasách do mesta, či už v Strážove alebo na križovatke pri Hypertescu,” informoval primátor.

Križovatku na Košickej tunely odľahčia

Dnes problematická križovatka pri Hypertescu na ulici Košická by sa po dobudovaní úsekov D3 smerom na Kysuce a D1 smerom na Martin mala výrazne odľahčiť. Najzaťažovanejšia križovatka v Žiline tak v budúcnosti stratí časť premávky. Veríme, že sa podarí úseky dobudovať čo najskôr a kritická križovatka bude odľahčená čo najskôr.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu