V priestoroch VÚC Žilina odhalili na vernisáži výstavu Farby prírody


Foto: V priestoroch VÚC Žilina odhalili na vernisáži výstavu Farby prírody Foto: Krajské kultúrne stredisko v Žiline

V utorok 13. novembra 2018 sa uskutočnila vernisáž výstavy Farby prírody ponúkajúca najmä obrazy z rovnomenného výtvarného plenéra, ktorý sa konal v októbri 2018 v Terchovej Šípkovej. Vo foyeri Úradu Žilinského samosprávneho kraja sú vystavené práce dvadsiatich štyroch neprofesionálnych výtvarníkov doplnené o diela akad. mal. Stana Lajdu. Krátky kultúrny program spestrili hrou na gitare a akordeóne žiačky zo ZUŠ Ladislava Árvaya. 

Za spoluprácu počas výtvarného plenéra sa poďakovali lektori Klubu neprofesionálnych výtvarníkov Stano Lajda a Andrej Mazúr. „Výtvarný plenér je určený pre každého, kto zdieľa nadšenie pre tvorbu a lásku k prírode. Je to príležitosť nielen zdokonaľovať svoju tvorbu, ale aj spoznať kolegov z klubu. Vždy tu vládne príjemná, priateľská atmosféra,“ povedal Andrej Mazúr. 

Zdroj: Krajské kultúrne stredisko v Žiline

Srdečne pozývame všetkých obdivovateľov výtvarného umenia na výstavu, ktorá je sprístupnená do 30. novembra 2018 počas pracovných dní od 8.00 do 15:00 hod. vo Foyeri ŽSK na ulici Komenského 48 v Žiline.

Organizátorom výstavy bolo Krajské kultúrne stredisko (KrKS) v Žiline v spolupráci s Klubom neprofesionálnych výtvarníkov pri KrKS. Výtvarný plenér Farby prírody z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Žilinský samosprávny kraj. 

Zdroj: Krajské kultúrne stredisko v Žiline


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské kultúrne stredisko v Žiline