Do Žiliny dorazil protidrogový vlak, projekt prevencie k nám prišiel z Českej republiky


Foto: Do Žiliny dorazil protidrogový vlak, projekt prevencie k nám prišiel z Českej republiky Foto: Žilinský samosprávny kraj

Dnes do 18:00 hod. môžu Žilinčania navštíviť jedinečný projekt protidrogového vlaku, ktorý v Žiline na železničnej stanici odštartoval púť po celom kraji. Postupne navštívi okrem Žiliny Martin, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín. Tu ukončí svoju cestu 9. novembra 2018. 

Harmonogram zastávok protidrogového vlaku v Žilinskom kraji: 

29.10.2018 – Žilina
30.10.2018 – Martin
05.11.2018 – Liptovský Hrádok
06.11.2018 – Liptovský Mikuláš
07.11.2018 – Ružomberok
08.11.2018 – Tvrdošín
09.11.2018 – Tvrdošín 

Projekt prichádza do Žilinského kraja aj vďaka podpore oboch samospráv - župy i mesta. Vlak podporil sumou 7-tisíc eur Žilinský samosprávny kraj a mesto Žilina prispelo na tento projekt sumou 5-tisíc eur.  


„Som veľmi rada, že Žilinský samosprávny kraj sa podieľa na tomto veľmi dôležitom projekte zameranom na prevenciu. Zatiaľ bol vlak na Slovensku iba v Čadci, preto som považovala za dôležité dostať tento projekt aj do ďalších miest,“ uviedla žilinská županka Erika Jurinová. 

Zdroj: Žilinský samosprávny kraj

Od rána navštevovali vlak deti z pätnástich stredných škôl. „Čím skôr začneme s prevenciou, tým väčšia je šanca, že bude úspešná. Je dôležité so spätnou väzbou ďalej pracovať. Musíme túto tému na školách rozvíjať a vytvárať pracovné skupiny, ktoré budú pracovať so skupinou ohrozených detí,“ dodala Jurinová.

Protidrogový vlak Revolution Train je nadstavbou k tomu, čo Žilinská župa v oblasti prevencie už robí. Pre žiakovej stredných škôl organizuje viaceré aktivity so zameraním na zmysluplné trávenie voľného času – organizuje multimediálne protidrogové predstavenie Drogy sú cesta do tmy; krajský školský parlament; grantové programy – Škola bez tabaku, alkoholu a drog, Mládež v pohybe - spolu dokážeme viac; ako aj športové aktivity akou je Župná kalokagatia.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj