AKTUÁLNE: V Klokočove horí drevená chata, pri požiari sa splodinami intoxikovalo batoľa


Foto: AKTUÁLNE: V Klokočove horí drevená chata, pri požiari sa splodinami intoxikovalo batoľa Foto: Kr HaZZ v Žiline

V obci Klokočov v okrese Čadca zasahujú od rána hasiči, ktorí sa snažia dostať pod kontrolu požiar drevenej chaty. S ohňom bojuje takmer 20 profesionálnych aj dobrovoľných hasičov. K udalosti došlo v časti Klin.

Požiar vypukol o 08:15 hod. ráno a doposiaľ si vyžiadal jednu zranenú osobu. Ide o batoľa, ktoré sa intoxikovalo splodinami horenia a bolo prevezené do nemocnice.

Pri požiari, ktorý stále nie je lokalizovaný, zasahujú profesionálni hasiči z Turzovky a členovia troch dobrovoľných hasičských zborov z Klokočova, Korne a Turzovky.

Aktualizácia 12:45 hod.

„Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby (malého dieťaťa), ktoré bolo nadýchané splodinami horenia a bolo prevezené do nemocnice. Na mieste udalosti bolo zistené, že požiarom je zasiahnutý vnútorný priestor chaty. Profesionálni hasiči spolu s členmi dobrovoľného hasičského zboru obce Klokočov rozobrali časť vnútornej drevenej konštrukcie a požiar uhasili. Priestory boli následne skontrolované pomocou termovíznej kamery. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania,“ informoval mjr. Mgr. Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ