Poliak, ktorý bezohľadnou jazdou na Porsche zabil otca rodiny z Oravy, zostáva vo väzbe


Foto: Poliak, ktorý bezohľadnou jazdou na Porsche zabil otca rodiny z Oravy, zostáva vo väzbe

Jeden z trojice Poliakov, ktorí koncom septembra zapríčinili dopravnú nehodu na miestnej komunikácii s následkom smrti, podal sťažnosť proti uzneseniu Okresného súdu v Dolnom Kubíne o vzatí do väzby. O sťažnosti 42-ročného Marcina L., ktorý šoféroval Porsche Cayenne a ktorý sa čelne zrazil s vozidlom Škoda Fabia, dnes rozhodoval Krajský súd v Žiline.

„Krajský súd v Žiline dnes rozhodol o sťažnosti proti uzneseniu Okresného súdu Dolný Kubín, ktorým bol obvinený Marcin L., štátny občan Poľskej republiky, vzatý do väzby z dôvodu obavy z pokračovania v trestnej činnosti. Na neverejnom zasadnutí senát Krajského súdu v Žiline zamietol sťažnosť obvineného ako nedôvodnú. Väzba nebola nahradená žiadnym z inštitútov nahrádzajúcich väzbu,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Lenka Belavá.

Nehoda sa stala krátko pred dvanástou hodinou, vo vozidle Škoda Fabia sedel aj 57-ročný vodič, ktorý čelnej zrážke podľahol po prevoze do nemocnice. Pri nehode sa zranili aj 50-ročná spolujazdkyňa a 21-ročný spolujazdec. Poliak Marcin čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 rokov až 20 rokov.

 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu