Dvaja mladíci obťažovali na Hájiku dievča, napadli a zranili aj policajta v civile, ktorý zasiahol


Foto: Dvaja mladíci obťažovali na Hájiku dievča, napadli a zranili aj policajta v civile, ktorý zasiahol

Počas uplynulého týždňa došlo na sídlisku Hájik v Žiline k vážnemu incidentu. Dvojica mladíkov mala svojim nevhodným správaním obťažovať dievča. Situáciu spozoroval policajt, ktorý bol v tom čase mimo služby. Na miesto privolal hliadku polície a do jej príchodu sa snažil situáciu upokojiť.

Policajt v civile prišiel k mladíkom a preukázal sa im služobným preukazom. To však bola jeho osudová chyba, pretože mladí muži mu nastriekali do tváre obranný sprej - kaser. V čase, kým sa policajt snažil z útoku spamätať, ho kopali a udierali. Podľa našich informácií mu spôsobili viaceré poranenia na hlave a zlomeninu ruky. Obaja navyše údajne javili známky požitia drog.

Krátko po tomto útoku dorazilo na miesto viacero hliadok z oddelenia Žilina - Západ, pohotovostné motorizované jednotky (PMJ) a tiež mestskí policajti. Situácia sa však ani zďaleka neskončila. Mladíci sa dali na útek a ukryli sa v jednom z bytov.

Polícia ich ale zakrátko našla a zadržala priamo v byte. Obaja skončili v cele policajného zaistenia a momentálne čakajú na skončenie vyšetrovania. Za napadnutie verejného činiteľa, ktorému spôsobili aj vážnejšie zranenie, im hrozí väzenie až na 8 rokov. Obaja muži sú stíhaní väzobne.

Podľa obyvateľov žijúcich v lokalite, kde mladí muži vyčíňali, ide o známe osoby, ktoré sú problematické a často ich rieši polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu