Policajti chytili opitú 35-ročnú vodičku aj 38-ročného vodiča, obaja nafúkali viac ako 2 promile


Foto: Policajti chytili opitú 35-ročnú vodičku aj 38-ročného vodiča, obaja nafúkali viac ako 2 promile

Žilinskí policajti neustále vykonávajú preventívne kontroly, ktoré sú zamerané na vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Každý týždeň zaznamenajú vysoký počet šoférov, ktorí svojim nezodpovedným konaním ohrozujú nielen svoje životy, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

Inak tomu nebolo ani počas uplynulých dní. V piatok 12. októbra zastavili v Žiline dvoch vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Obaja teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

V prom prípade zastavila vo večerných hodinách policajná hliadka na sídlisku Vlčince vodičku vozidla Jeep Grand Cherokee. 35-ročná vodička sa pri kontrole podrobila dychovej skúške, pri ktorej jej policajti namerali 1,36 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,83 promile.

O pár hodín neskôr, v čase po polnoci, zastavila policajná hliadka v mestskej časti Brodno vodiča vozidla Škoda Fabia. 38-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile.


V Žilinskom kraji chytili celkom 27 opitých vodičov

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venovala polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v 41. týždni tohto roka. Celkovo zaevidovala na cestách v kraji až 27 podgurážených vodičov.

Z tohto počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 8 nafúkalo nad 1 promile
  • 13 vodičov nafúkalo do 1 promile
  • 6 vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina