Jedna zo stávkových kancelárií ponúka možnosť staviť si na primátorské voľby v Žiline


Foto: Jedna zo stávkových kancelárií ponúka možnosť staviť si na primátorské voľby v Žiline Foto: ilustračné

Žilina je jedným zo štyroch miest, v ktorých zatiaľ ponúka stávková kancelária Tipsport možnosť vsadiť si na výsledok volieb. Do ponuky bolo naše mesto zaradené pred niekoľkými dňami, kurzové stávky môžu občania nad 18 rokov uzatvoriť ešte v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici. Už niekoľko dní od zverejnenia ponuky sa kurzy výrazne zmenili.

V tlačovej správe informovala spoločnosť o štyroch hlavných kandidátoch, ktorým jej bookmakeri najviac verili pri zostavovaní kurzov - Peter Fiabáne, Patrik Groma, Martin Kapitulík a Ľudmila Chodelková. Táto štvorica obsadila v tomto poradí aj prvý zverejnený prieskum preferencií, ktorý na objednávku jedného z kandidátov realizovala agentúra FOCUS. 

„Zo začiatku stávkari môžu využiť relatívne vysoké kurzy. Je to spôsobené aj rozhodnutím súčasného primátora Chomu neuchádzať sa o post v ďalšom volebnom období. S pribúdajúcim časom sa takmer s určitosťou budú kurzy znižovať a meniť sa bude aj poradie hlavných kandidátov. Naši klienti chcú totiž vždy maximalizovať svoje šance na výhru, a tak so svojimi stávkami zväčša čakajú do posledných dní,“ vysvetlil bookmarker Tipsportu Pavol Boško.

Takéto kurzy určili bookmakeri stávkovej spoločnosti Tipsport. Zdroj: Tipsport

Ten nasadil kurzy tak, ako môžete vidieť na obrázku vyššie. Najväčšie šance odhadol Petrovi Fiabáne, po ňom zhodne Patrikovi Gromovi a Martinovi Kapitulíkovi. Najmenej veria bookmakeri Marianovi Janušekovi a Tiborovi Hanuliakovi.


„Prieskumy verejnej mienky, obľúbenosť politikov, trendy v spoločnosti, ale aj charakter kampane tvoria môj názor. Následne vychádzam predovšetkým zo záujmu našich klientov, ktorí stávkujú na konkrétne príležitosti. Ukazuje sa, že tesne pred voľbami sú väčšinou kurzy presnejším ukazovateľom ako výsledky prieskumov,“ dodal Boško.

Mechanika zmeny kurzov väčšinou zohľadňuje sumu, ktorú na konkrétneho kandidáta vsadia tipujúci. Čím nižší kurz, tým viac danému výsledku udalosti tipujúci veria. Už dva dni po zverejnení má Peter Fiabáne kurz 1.65, Martin Kapitulík 5.0 a Patrik Groma 8.5. 

Aktuálne kurzy k 15:00 dňa 12. októbra 2018. Zdroj: Tipsport

Spomedzi štyroch krajských miest viac veria tipujúci už len víťazstvu Jána Noska v Banskej Bystrici, naopak v Bratislave a Košiciach majú zatiaľ najväčší favoriti z pohľadu tipujúcich kurzy 2.5. Na záver je nutné dodať, že komunita tipérov nemusí reprezentovať reálne rozloženie volebných preferencií v celej spoločnosti.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu