Oplotenie okolo sporného pozemku na Bulvári v Žiline zmizlo


Foto: Oplotenie okolo sporného pozemku na Bulvári v Žiline zmizlo

Dnes 4. októbra 2018 nás viacero čitateľov upozornilo na to, že oplotenie okolo sporného pozemku na Bulvár, ktorý sa nachádza v súkromných rukách, bolo demontované. Pozemok sa v minulosti stal predmetom sporov, keď na ňom majiteľ umiestnil lešenie a na to následne zavesil plachtu počas predvolebnej kampane do župných volieb.

Aký je dôvod demontáže oplotenia je zatiaľ neznáme, v minulosti mestskí poslanci schválili odkúpenie pozemku za sumu maximálne 420 eur za meter štvorcový. Túto sumu súčasný majiteľ podľa vyjadrení mesta odmietol, ponuku až do dnešného dňa nevyužil. Pozemok, ktorého majiteľom je cda consulting group, s.r.o., má rozlohu 1 433 metrov štvorcových a odpredaná bola ešte za čias primátorovania Jána Slotu. 

Presnejšie v roku 2003 bola plocha odpredaná spolu s Námestím Ľudovíta Štúra, kde dnes stojí OC Aupark. Majiteľ za pozemok žiadal sumu 580 eur za meter štvorcový. V minulosti ponúkol aj možnosť prenájmu pozemku mestu, pôvodne tu chcel vybudovať menšiu budovu vrátane zázemia pre zastávku mestskej hromadnej dopravy v Žiline. 

Mesto Žilina sa pozemok v minulosti pokúšalo vyvlastniť. „V tejto veci neevidujeme nič nové. Rokovania neprebiehajú, vlastník neprejavil záujem o odpredaj pozemku mestu za podmienok stanovených mestským zastupiteľstvom,“ spresnila hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu