Seniori na oddelení Liečebne dlhodobo chorých v Žiline dnes dostali menšie prekvapenia


Foto: Seniori na oddelení Liečebne dlhodobo chorých v Žiline dnes dostali menšie prekvapenia Foto: FNsP Žilina

Medzinárodný deň starších oslávili dnes aj seniori na oddelení Liečebne dlhodobo chorých (LDCH) Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Vedenie nemocnice pripravilo pre starších pacientov malé prekvapenie.

„Staroba je súčasťou nášho života a nedá sa jej vyhnúť, preto je dôležité, aby sme dokázali venovať pozornosť a úctu tým, ktorí celý život tvrdo pracovali a dodnes nám rozdávajú svoju múdrosť i skúsenosti. Celý október je mesiacom úcty k starším, preto sme dnes prišli našim pacientom pri tejto príležitosti poďakovať a odovzdať im malý kvietok či drobný darček,“ uviedol generálny riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Stalmašek, ktorý spolu s medicínskym riaditeľom Igorom Bízikom a vedením oddelenia navštívil LDCH. 

Podľa slov generálneho riaditeľa nemocnica poskytuje seniorom kvalitnú zdravotnú starostlivosť. „Snažíme sa pre nich zabezpečiť dôstojné podmienky. Oddelenie prešlo v minulosti rekonštrukciou aj vďaka pomoci spoločnosti Kia Motors Slovakia a postupne sa nám podarilo obnoviť i ostatné izby. K dispozícii sú tiež moderné nadštandardné izby, ktoré sú podobné ako klasické, no disponujú vlastnou kúpeľňou, televíziou či chladničkou,“ doplnil Igor Stalmašek. 

Medicínsky riaditeľ zdôraznil, že naša populácia starne a začína sa čoraz rýchlejšie stretávať s chronickými ochoreniami, ktoré vyžadujú dlhodobú hospitalizáciu. „Na LDCH sú preto hospitalizovaní aj pacienti mladšieho dospelého veku, no prioritne ide, samozrejme, o geriatrických pacientov,“ dodal Igor Bízik. Aktuálne je na oddelení hospitalizovaných 78 mužov a žien. 

Medzinárodný deň starších vyhlásila Organizácia Spojených národov v roku 1990 na základe správy o demografickom vývoji, ktorá konštatovala, že populácia starne. V tomto mesiaci si pripomíname 28. rok výročia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina