Žilina má nové diagnostické a medicínske centrum Slovenského futbalového zväzu


Foto: Žilina má nové diagnostické a medicínske centrum Slovenského futbalového zväzu

Už v poradí 4. Diagnostické a medicínske centrum Slovenského futbalového zväzu otvorili práve v Žiline. V objektoch Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Žilina tak vzniklo miesto, ktoré bude slúžiť futbalistom z celého severozápadného Slovenska. Prvým pacientom sa stal Jozef Piaček z MŠK Žilina.

Na adresu nového centra sa pochvalne vyjadril aj prezident SFZ Ján Kováčik: “Som veľmi rád, že na severe Slovenska vzniká medicínske centrum, aké máme v Senci, Banskej Bystrici a Košiciach. Nesmierne dôležitý je ľudský faktor - lekárske zázemie, ktoré dokázal riaditeľ žilinskej nemocnice spoločne s kolektívom zabezpečiť. Verím, že toto medicínske centrum bude jedno z najlepších u nás,” povedal Kováčik.

Garantom je manažér zdravotnej starostlivosti SFZ

Manažér zdravotnej starostlivosti SFZ Pavel Malovič okomentoval oddelenie, ktorého je garantom: “Je to v podstate oddelenie telovýchovného lekárstva, s vybavením špičkového európskeho pracoviska takéhoto odboru. Hráči z Oravy, Kysúc, Považia a časti Liptova teraz majú šancu necestovať veľa a dostať kvalifikovanú zdravotnú starostlivosť. Najmä, čo sa týka diagnostiky, preventívnych lekárskych prehliadok a odporúčaní rozličných typov, ktoré potrebujú pre športovú aktivitu.”

Samozrejmosťou je aj spolupráca s MŠK Žilina

K spolupráci s MŠK Žilina dodal Pavel Malovič niekoľko krátkych, no o to výstižnejších slov: “Majú dobrých odborníkov. A to nielen v telovýchovnom lekárstve, ale aj v rehabilitácii a v prevencii ochorení pohybového systému.” Veríme, že diagnostické a medicínske centrum SFZ bude slúžiť čo najširšiemu počtu futbalistov na severozápadnom Slovensku.

zdroj: teraz.sk
foto: profutbal.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu