Pátranie po 70-ročnom hubárovi v Malej Fatre dopadlo negatívne, našli ho bez známok života


Foto: Pátranie po 70-ročnom hubárovi v Malej Fatre dopadlo negatívne, našli ho bez známok života Foto: Horská záchranná služba - hzs.sk

Dňa 17. 9. 2018 bola Horská záchranná služba príslušníkmi PZ SR z Martina požiadaná o súčinnosť pri pátraní po nezvestnom 70 – ročnom mužovi. Podľa informácií od príbuzných sa ešte v predošlý deň vybral pravdepodobne na huby, no domov sa nevrátil. Pátracej akcie sa okrem iných zložiek a dobrovoľníkov zúčastnili aj záchranári HZS vrátane psovodov z Oblastného strediska Veľká Fatra.

Počas prvého dňa prehľadali lokality, kde bol nezvestný podľa informácii svedkov naposledy videný a to časti mesta Vrútok – Karvaša a Bláhovca, Kolónia Hviezda, ale aj modro značený turistický chodník z Vrútok smerom na Minčol. Pátranie v ten deň skončilo s negatívnym výsledkom. V pátraní s účasťou horských záchranárov sa pokračovalo aj dnes od skorého rána. Opätovne boli s ešte väčším počtom nasadených osôb prehľadané vytipované lokality.

V podvečerných hodinách sa nezvestného muža podarilo nájsť v potoku Javorina v Javornej doline, žiaľ bez známok života. Horskí záchranári telesné pozostatky nebohého muža nabalili a pomocou nosidiel UT 2000 pozemne transportovali na lesnú zvážnicu, kde boli odovzdané obhliadajúcemu lekárovi a príslušníkom PZ SR. Okolnosti a príčiny úmrtia budú predmetom vyšetrovania.

Muža našli bez známok života. Zdroj: hzs.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba - hzs.sk