Na letisku pri Žiline budú do štvrtka prebiehať navigačné lety, miera hluku sa zvýši


Foto: Na letisku pri Žiline budú do štvrtka prebiehať navigačné lety, miera hluku sa zvýši Foto: Letisko Žilina

Letisko Žilina v Dolnom Hričove informovalo, že od dnešného dňa až do štvrtku 20. septembra budú vo vzdušnom priestore prebiehať cvičenia. Počas nich budú vrtuľníky Mi 17 pravidelne na letisku dočerpávať palivo a meniť posádky. V dôsledku pristávania a odlietania dôjde v časoch od 19:15 do 01:45 k zvýšenej miere hluku. 

Predstavitelia letiska prosia obyvateľov okolitých obcí a miest v blízkosti žilinského letiska o strpenie, lety budú prebiehať v maximálnej možnej miere mimo obývané územie. Výcvikové lety prebiehali aj koncom augusta, vtedy neznáme osoby oslepovali pilotov laserom. Ohrozenie už vyšetrujú príslušné orgány.

„Dovoľujeme si Vás informovať o letoch civilných vrtuľníkov typu Mi 17 z/na žilinské letisko v dňoch 17. 09. až 20. 09. (pondelok až štvrtok vrátane) v čase od 19:15 do 01:45. Vrtuľníky budú vykonávať navigačné lety mimo územia žilinského letiska, nebudú teda lietať okruhy ako tomu bolo v minulých prípadoch. Vrtuľníky sa budú vracať na letisko za účelom výmeny posádok a natankovania pohonných hmôt, následne budú vykonávať svoju činnosť v maximálnej možnej miere mimo obývané územie. Z dôvodu pristátí a vzletov na žilinskom letisku sa nám dovoľte ospravedlniť za zvýšenú mieru hluku a poďakovať Vám za pochopenie,“ uviedli predstavitelia Letiska Žilina. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Letisko Žilina