Muž zaspal v lese s kamarátmi, v noci ho dezorientovaného našli počas pátrania policajti


Foto: Muž zaspal v lese s kamarátmi, v noci ho dezorientovaného našli počas pátrania policajti Foto: ilustračné - pixabay.org

Približne o pol tretej hodine nadránom prijali policajti na operačnom stredisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prosbu o pomoc od mladíka, ktorý sa stratil v lese pri Martine. V oblasti nad Medokýšom bol mladý muž dezorientovaný, do lesa prišiel s kamarátmi. Následne tam zaspal. Polícia do miesta okamžite vyslala hliadky.

Policajt na operačnom stredisku po prijatí oznámenia neustále komunikoval s mužom za účelom zistenia, kde sa presne nachádza. Ihneď boli do lokality vyslané policajné hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin-východ a z pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Policajti zapli svetelné aj zvukové výstražné zariadenia a navádzali strateného muža. Súčasne s mužom neustále komunikoval policajt z operačného strediska a požiadal ho, aby sledoval modro-červené svetlo policajných áut a išiel smerom za zvukom a svetlami,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Našťastie bol muž pri zmysloch a podarilo sa mu sledovať svetlá dostatočne presne na to, aby ho spozorovali príslušníci polície. Muž za nájdenie policajtom poďakoval a keďže nebol zranený, odišiel domov. 

„Muž videl v diaľke svetlá a komunikoval stále s operačným dôstojníkom. Policajti následne spozorovali strateného muža. Muž sa nesťažoval na zdravotné problémy a nežiadal ošetrenie. Po zistení totožnosti sa mladý muž policajtom poďakoval a odišiel domov.  Policajti svojím koordinovaným a profesionálnym zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a vypátrali strateného a dezorientovaného 21 ročného muža,“ doplnil Moravčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina