Nehodu policajnej hliadky v Rajeckej Lesnej vyšetrujú, hmotná škoda bola vyčíslená na 6000 €


Foto: Nehodu policajnej hliadky v Rajeckej Lesnej vyšetrujú, hmotná škoda bola vyčíslená na 6000 €

V sobotu 8. septembra 2018 došlo v čase okolo 17:00 hod. v obci Rajecká Lesná k dopravnej nehode, pri ktorej sa osobné auto zrazilo s policajnou hliadkou. Ako sa nám v tom čase podarilo zistiť, policajti mali prenasledovať motocyklistu, ten im ale unikol. 

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 28-ročný vodič - príslušník Policajného zboru, viedol počas výkonu služby služobné motorové vozidlo Kia Ceed po ceste III. triedy. Pri prejazde miernou pravotočivou zákrutou došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu služobného vozidla s osobným motorovým vozidlom Suzuki SX4, ktoré viedol 58-ročný vodič v smere od miestnej komunikácie na cestu III. triedy,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pred križovatkou je zvislé dopravné značenie „Stoj daj prednosť v jazde“

Z ulice, ktorá sa pripája na hlavnú cestu, vychádzal vodič na vozidle Suzuki SX4. Policajná hliadka v tom čase prechádzala po hlavnej ceste. Polícia sa o príčine vzniku dopravnej nehody zatiaľ nezmienila, nakoľko ďalšie okolnosti aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Pri dopravnej nehode utrpel policajt zranenia s doposiaľ presne nezistenou dobou liečenia. U oboch vodičov boli vykonané dychové skúšky na alkohol, pričom ani u jedného z nich zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 6 000 €.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina