Igor Choma potvrdil, že nebude kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách za primátora


Foto: Igor Choma potvrdil, že nebude kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách za primátora

Súčasný žilinský primátor Igor Choma oznámil dnes na tlačovej konferencií mesta, že nezmenil svoje rozhodnutie a nebude sa opätovne uchádzať o post primátora v komunálnych voľnách 2018, ktoré sa uskutočnia 10. novembra.

Prvý krát sa o svojom rozhodnutí nekandidovať vyjadril ešte 24. januára na tlačovej konferencii. Už vtedy definitívne uviedol, že tretí krát kandidovať nebude. Niektoré žilinské médiá však zverejnili správy o tom, že má svoje rozhodnutie prehodnotiť a kandidovať aj napriek tomu.

„Je to moje osobné rozhodnutie. Urobil som ho pred viac ako rokom. Myslím si, že posledné udalosti ma len utvrdzujú, že bolo správne. Ale som nastavený naozaj dokončiť všetko to, čo som rozrobil. Chcem mesto odovzdať vo veľmi dobrej kondícii,“ povedal súčasný primátor na začiatku roka.

„Napriek tomu, že som nikde nepovedal, že zvažujem kandidatúru, vznikalo mnoho dohadov a špekulácií,“ uviedol Choma, pričom narážal na zavádzajúce informácie zverejnené vo vybraných žilinských tlačených médiách.


Podľa jeho vlastných slov chce mesto odovzdať novému primátorovi také, ako historicky podľa neho nikdy ani nebolo. „A verím, že Žilinčania si zvolia dobrého nového primátora,“ povedal.

Smer-SD podporí v novembrových komunálnych voľbách súčasného viceprimátora Patrika Gromu. Mesto riadiť vie, je absolútne v obraze, občania majú určite záruku, že mesto je v dobrých rukách,“ dodal Choma.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu