V centre Žiliny prebieha ďalší prieskum preferencií, zoznam dopytovaných mien sa rozšíril


Foto: V centre Žiliny prebieha ďalší prieskum preferencií, zoznam dopytovaných mien sa rozšíril Foto: ilustračné

Viacerí čitatelia nás upozornili na ďalší predvolebný prieskum, ktorý v týchto dňoch prebieha najmä v okolí centra Žiliny. Anketári sa pýtajú náhodne vybraných okoloidúcich, koho by volili na post primátora v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. Pripomenieme, že tie sa konajú 10. novembra 2018.

Ešte v marci sme informovali o tom, že v telefonickom prieskume boli zisťované preferencie Žilinčanov pri voľbe nového primátora. Vtedy anketári ponúkli päť mien - Peter Fiabáne, Martin Kapitulík, Ľudmila Chodelková, Štefan Zelník a Patrik Groma. Prví dvaja menovaní už svoju kandidatúru oficiálne ozámili, viceprimátor Patrik Groma začal s kampaňou naznačujúcou kandidatúru.

Podľa informácií od čitateľov sa k predtým spomenutým kandidátom v ankete pridalo meno ďalšieho poslanca - Jána Pučeka. Strana poslanca Štefana Zelníka SNS zatiaľ svojho kandidáta či podporu niektorému z už predstavených kandidátov neoznámila, rovnako tak ĽSNS alebo mimoparlamentná strana SPOLU.


Zastúpenie v súčasnom Mestskom zastupiteľstve v Žiline má strana KDH, ani táto však zatiaľ nekonkretizovala svoj plán pre nadchádzajúce voľby. Súčasný primátor Igor Choma opakovane verejne prehlásil, že kandidovať v nadchádzajúcich komunálnych voľbách nebude.

Poslanci Martin Kapitulík a Peter Fiabáne kandidujú ako nezávislí. Druhého menovaného podporila široká koalícia siedmich politických strán, podporu mu prednedávnom vyjadrila aj županka Erika Jurinová. Ako nezávislý sa na reklamných materiáloch prezentuje viceprimátor Patrik Groma, ktorý však zatiaľ oficiálne kandidatúru neohlásil.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu