V minulom týždni chytili policajti 30 opitých vodičov, žilinčanka s 1,77 promile jazdila na červenú


Foto: V minulom týždni chytili policajti 30 opitých vodičov, žilinčanka s 1,77 promile jazdila na červenú Foto: ilustračné / Facebook Polície SR

Polícia v Žilinskom kraji zaevidovala počas 33. týždňa tohto roka na cestách celkovo 30 podgurážených vodičov. Vodiči jazdiaci pod vplyvom alkoholu boli odhalení počas vykonávania dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

Z celkového počtu opitých vodičov

  • 13 nafúkalo nad 1 promile
  • 10 nafúkalo pod 1 promile
  • 1 sa dychovej skúške odmietol podrobiť
  • 6 vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody

Okres Žilina

V piatok 17. augusta 2018 v nočných hodinách spôsobil dopravnú nehodu v obci Terchová vodič vozidla Mitshubishi Pajero. Po dopravnej nehode bola u 18-ročného vodiča vykonaná dychová skúška, pri ktorej bola vodičovi nameraná hodnota 0,75 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,56 promile. K zraneniu osôb pri dopravnej nehode nedošlo.


V piatok 17. augusta 2018 po polnoci zastavila policajná hliadka v Žiline vodičku vozidla VW Passat, ktorá pri prejazde križovatkou Košická nerešpektovala svetelné zariadenie križovatky a prešla s vozidlom na červenú. Pri kontrole sa 40-ročná vodička podrobila dychovej skúške, pri ktorej jej policajti namerali 0,85 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,77 promile. 

Okres Čadca

V sobotu 18. augusta 2018 krátko popoludní zastavila policajná hliadka na ceste I/11 v obci Svrčinovec okres Čadca, vodiča kamiónu, ktorý svojou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri kontrole sa 61-ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,40 promile. 

„Obidvaja vodiči a vodička čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. V prvom prípade hrozí vodičovi v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu