VIDEO: Muž v Lesoparku systematicky rozhadzoval narezané PET fľaše a iný plastový odpad


Foto: VIDEO: Muž v Lesoparku systematicky rozhadzoval narezané PET fľaše a iný plastový odpad
Galéria: 14 fotiek
Foto: čitateľ

Len pred niekoľkými dňami sa podarilo vďaka práci členov Nadácie žilinský lesopark otvoriť zrekonštruované detské ihrisko, vďaka ktorému sa tak po rokoch do Lesoparku Chrasť vrátila lanovka. Postupná obnova začala pred niekoľkými rokmi, teraz je na rade druhá fáza rekonštrukcie ihriska, počas ktorej pribudnú prvky mobiliáru pre staršie deti.

V zóne medzi sídliskami Solinky a Vlčince tak vzniká jedinečný priestor pre zábavu, šport a relax. K nemu neodmysliteľne patrí aj udržiavanie čistoty v okolitých lesoch a prístupových cestách, na ktorom sa pravidelne podieľajú aj dobrovoľníci počas každoročného čistenia Lesoparku Chrasť. Napriek tomu sa nájdu ľudia, ktorí úmyselne sabotujú snahu o kultivovaný priestor.

Na takúto osobu natrafil aj čitateľ Dávid počas prechádzky s priateľkou. „Vo štvrtok som s priateľkou uvidel pána, ktorý v lesoparku z tašky vyhadzoval narezané PET fľaše na tretiny a obaly z potravín. Po ceste som stihol zobrať dve fľaše, čo vyhodil a keď sme ho zbadali, dobehli sme ho,“ popisuje čitateľ Dávid. Následne muža, ktorý mal odpadky v samostatnom vreci, konfrontovali.

„Zastavil som ho a opýtal sa, prečo to robí. On mi iba odvrkol, že nech mu dám tie fľaše, že on to vyhodí, v tom sa vytrhol a ušiel nám. Volal som mestskú políciu a neskôr som to bol nahlásiť aj na štátnej polícii,“ dodáva Dávid, ktorý natočil aj dve videá, na ktorých je vidieť páchateľovi tvár.


Aká môže byť niekoho motivácia takto úmyselne a systematicky znečisťovať verejné priestranstvo, je otázne. Podobným činom však muž bojkotuje snahu kompetentných o vytvorenie kultivovanej relaxačnej zóny. Porozhadzované odpadky po vyčínaní pána v červenom tričku čitateľ nafotil, nájdete ich v galérii.

Zároveň polícia prijala vo veci oznámenie a vypočula oznamovateľa.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu