Mesto zrekonštruuje 50 zastávok MHD, prvé práce už začali na sídlisku Solinky


Foto: Mesto zrekonštruuje 50 zastávok MHD, prvé práce už začali na sídlisku Solinky
Galéria: 2 fotky

Obyvatelia sídliska Solinky si v posledných dňoch všimli, že zastávky MHD Jaseňová a Smreková boli dočasne presunuté. V oboch prípadoch bolo vytvorené provizórne státie niekoľko metrov od pôvodnej zastávky a taktiež bolo zrealizované aj vodorovné dopravné značenie žltej farby, vyznačujúce zastávku autobusu.

„Zastávky Jaseňová a Smreková na Solinkách boli dočasne presunuté. Pravdepodobne sa tam bude niečo robiť. Autobusy ale zatiaľ zastavujú na pôvodných zastávkach“ upozornil nás čitateľ Filip.

Mesto plánuje zrekonštruovať 50 zastávok MHD

Zámer počíta s rekonštrukciou starých nevyhovujúcich zastávok MHD, ktoré nahradia nové bezbariérové zástavky s kvalitným vybavením.


„Spomínané zastávky sa budú rekonštruovať, preto sme vybudovali v ich blízkosti dočasné zastávky. Mesto plánuje postupne zrekonštruovať 50 zastávok MHD, ktoré sú v zlom stave. Zastávky sú už vybrané a projektová dokumentácia je dokončená,“ uviedla pre Žilinak.sk hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Rekonštrukcie budú rozdelené do niekoľkých etáp. V prvej etape bude zrekonštruovaných 26 vybraných zastávok, ktoré sú na mestských pozemkoch. Pôjde o komplexnú rekonštrukciu vrátane mobiliáru.

„V rámci komplexnej rekonštrukcie pribudne aj jedna nová zastávka a to na Hôreckej ceste,“ dodala hovorkyňa. Rekonštrukcia autobusových zastávok v meste je už viac ako potrebná. Niektoré majú problém s prepadnutým či zvlneným povrchom vozovky ale aj s rozpadnutými obrubníkmi. Mnohých obyvateľov poteší najmä výmena mobiliáru a bezbariérový prístup.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu