Tretím kandidátom na primátora Žiliny je súčasný viceprimátor Patrik Groma, kandiduje ako nezávislý


Foto: Tretím kandidátom na primátora Žiliny je súčasný viceprimátor Patrik Groma, kandiduje ako nezávislý

Dňa 10. novembra 2018 budeme v komunálnych voľbách voliť nového primátora aj zloženie Mestského zastupiteľstva v Žiline. Ešte donedávna boli pritom ohlásení dvaja kandidáti na primátora - Peter Fiabáne a Martin Kapitulík.

Žilina tak v porovnaní s inými mestami výrazne zaostávala v počte uchádzačov o najvyššiu pozíci na radnici. Dôvodom môže byť aj to, že prvého menovaného kandidáta podporilo sedem opozičných strán, ktoré mu prejavili dôveru a preto nenominovali vlastného kandidáta.

Ku kandidátom pribudol začatím kampane v uplynulých dňoch tretí očakávaný politik - súčasný viceprimátor Patrik Groma. Ten už počas Staromestských slávností v máji zahájil zber podpisov, takisto založil transparentný účet, ktorý je nutnosťou v prípade kandidatúry.

Napriek tomu dodnes oficiálne neoznámil formou tlačovej konferencie či správy jeho záujem uchádzať sa o post primátora. V Žilina sa však už objavili billboardy, ktoré odkazujú na kandidatúru Patrika Gromu. Podobne ako dvaja doteraz ohlásení kandidáti, aj on sa uchádza o priazeň voličov z pozície nezávislého kandidáta.

Očakáva sa, že svoju kandidatúru by mohlo oznámiť ešte niekoľko súčasných poslancov Mestského zastupiteľstva v Žiline, najvážnejší politický súboj by však mala zviesť aktuálne známa trojica. Patrik Groma už v roku 2010 kandidoval na post primátora, vtedy zvíťazil Igor Choma s pomerom 44,74 percenta hlasov. Groma skončil na treťom mieste, stal sa však viceprimátorom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu