Hasičská sobota 2018 v Predmieri prinesie súťaž o putovný pohár aj koncert Horkýže Slíže


Foto: Hasičská sobota 2018 v Predmieri prinesie súťaž o putovný pohár aj koncert Horkýže Slíže

Už tradične najväčšia akcia roka v obci 18. augusta 2018  patrí hasičom, ktorí v spolupráci s obcou a za významnej podpory viacerých partnerov, organizujú toto celodenné podujatie venované všetkým milovníkom hasičského športu , spoluobčanom a tiež širokej verejnosti. Hasičská sobota už dávno prekročila hranice okresu a je vyhľadávaným podujatím.

V úvode dňa je najväčšia pozornosť venovaná deťom, ich súťaži a zároveň Bytčianskej detskej hasičskej lige, ktorá vznikla pred piatimi rokmi ako ojedinelý projekt na Slovensku, stále si drží vysokú úroveň a v Predmieri sa každoročne koná aj jej slávnostné ukončenie.

Zároveň sa deťom venujeme aj výchovne, keď pripravujeme ukážky práce záchranných zložiek. Počas dňa je tiež pripravených aj viacero atrakcii pre tých najmenších. V poobedňajších hodinách patrí areál hasičskej súťaži dospelých a už 23. ročníku hasičskej súťaže o Putovný pohár obce Predmier, ktorá je súčasťou Severoslovenskej hasičskej ligy pod záštitou Eriky Jurinovej, predsedníčky ŽSK a zároveň Hasičského župného pohára.

Tiež bude dianie spojené aj s veľmi atraktívnymi hosťami - mužská a ženská slovenská reprezentácia v hasičskom športe, nám predvedie svoj útok ako prípravu na blížiace sa MS v hasičskom športe, ktorého hostiteľskou krajinou je v roku 2018 práve naše SLOVENSKO. Aj na toto sa môžeme u nás už teraz tešiť.


Milovníkom hasičského športu a tiež divákom je určená obľúbená nočná hasičská súťaž, ktorá píše už svoj 10- ročník. Počas dňa sa u nás postupne na súťažných tratiach predstaví každoročne viac ako 100 súťažných družstiev, odovzdá sa množstvo ocenení víťazom a areál ZŠ J. I. Bajzu v Predmieri navštívi mnoho divákov, pre ktorých je pripravené posedenie a k tomu chutná strava a iné tekuté občerstvenie. A čím je ešte Hasičská sobota známa v širokom okolí?

Nesmie u nás chýbať kvalitná hudba, svetlá, tanec a podvečer v areáli od 18.30 hod. začína OPEN AIR PARTY, koncert skupiny BYSTRÍK BANDA , DJ SHYPO, moderuje YETTI. HLAVNÝ HEADLINER:  od 22.00 hod. vystúpi kapela HORKÝŽE SLÍŽE. Už teraz sa tešíme práve aj na Vás!


Miesto: Predmier
Dátum: 18.08.2018 - 09:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR DHZ Predmier