Vlci z MsHK Žilina majú za sebou prvý prípravný zápas, s poľským JKH GKS Jastrzebie remizovali 1:1


Foto: Vlci z MsHK Žilina majú za sebou prvý prípravný zápas, s poľským JKH GKS Jastrzebie remizovali 1:1 Foto: ilustračné

Klub MsHK Žilina včera odohral prvý prípravný zápas, v ktorom sa Vlci predstavili proti poľskému extraligistovi JKH GKS Jastrzębie. V bránke MsHK Žilina sa predstavil Maroš Mikoláš, kapitánské “C” mal na hrudi Rudolf Huna. Jeho asistentmi sú v príprave Peter Húževka a Richard Jenčík.

O jediný gól Vlkov sa postaral Emil Bagin po asistencii Filipa Surovku. Po remíze v riadnom hracom čase nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých sa priklonila šťastena na stranu poľského tímu. Najbližšie čaká žilinských hokejistov utorňajší zápas v Martine a vo štvrtok sa predstavia opäť doma s Liptovským Mikulášom.

Hokejový klub zároveň informoval o tom, že 25-ročný útočník Michal Švihálek sa rozhodol ukončiť kariéru, v Žiline pôsobil posledné dva roky a podieľal sa aj na zisku bronzovej medaily v ročníku 2016/2017.

„Dvadsaťpäťročný rodák z Jindřichovho Hradca sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru, pričom klub z dôvodu ochrany súkromia nebude poskytovať bližšie informácie. Švihálek nastupoval posledné dva ročníky za MsHK Doxxbet Žilina, v uplynulej sezóne nazbieral v 60 tipsportligových zápasoch 25 bodov (16+9) a 107 trestných minút,“ uviedol MsHK Žilina na oficiálnej stránke.

Zostava MsHK proti JKH GKS Jastrzebie:

Mikoláš (Horčička Ľuboš) - Ďurkech J., Ďurkech L., Janota, Novotný Martin, Kluka, Surovka, Húževka (A), Rehák, Mendrej, Huna (C), Jenčík (A), Ondruš, Briestenský, Hrazdíra, Síkela, Danielčák, Prášil, Bagin, Matejka, Thémar.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu