VIDEO: Vodič kamióna prerazil závory na železničnom priecestí, na mieste prišiel o vodičák


Foto: VIDEO: Vodič kamióna prerazil závory na železničnom priecestí, na mieste prišiel o vodičák
Galéria: 9 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

V utorok 31. júla 2018 došlo na železničnom priecestí v meste Turany (okres Martin) k prerazeniu závor nákladným vozidlom. Krátko po prejazde kamióna prešiel po trati osobný vlak smerujúci z Košíc do Bratislavy. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine v tejto veci obvinil 43-ročného muža z Poľska, z prečinu všeobecného ohrozenia.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený muž v utorok 31. júla okolo 07:00 hod. viedol nákladné motorové vozidlo Scania s návesom po miestnej komunikácii v meste Turany, okres Martin. Z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom vošiel na chránené železničné priecestie, kde došlo k zavretiu závor. Následne s vozidlom pokračoval v jazde a poškodil závory. V tom čase po železničnej trati prechádzal rýchlik v smere od Košíc na Bratislavu, ale k stretu nedošlo,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo a alkohol u 43-ročného vodiča motorového vozidla ani u 55-ročného rušňovodiča vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Obvinenému mužovi bol zadržaný vodičský preukaz a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina